Plzeňské farmářské trhy na náměstí Republiky otevřely desátou sezónu - FOTKY

24.03.2019 10:01

Náměstí Republiky v Plzni opět po několika měsících obsadily stánky. Odstartovala desátá sezóna farmářských trhů a bylo opět, z čeho vybírat...

trhy 3
trhy 3trhy7trhy8trhy10

V sobotu 23. března začala desátá sezóna Plzeňských farmářských trhů, na kterou již Plzeňané netrpělivě čekali. Hned od rána vzali první letošní trhy útokem.

A měli se na co těšit! Pěstitelé, chovatelé i zpracovatelé pracující s ohledem k životnímu prostředí, krajině, hospodářským zvířatům a místu působnosti, představili své produkty.

K dostání byla zelenina a ovoce, jarní květiny, sazeničky květin, zeleniny i bylinek, mléčné výrobky kozí i kravské, ryby, med, pečivo, mošt, marmelády, maso z farmářských chovů....též víno nebo pivo z rodinného pivovaru. Všîchni prodejci byli ochotní, dokázali poradit při výběru zboží a vybírat bylo opravdu z čeho. Na své si jako i v uplynulých sezonách přišli milovníci masa, vegetariáni i vegani, zahrádkáři i gurmáni. Po náročném nákupu si nakupující opět mohli dopřát na místě i něco dobrého k zakousnutí i napití. 

Na webových stránkách https://www.plzensketrhy.cz// naleznete termíny dalších trhů i seznam prodejců. Pro zajímavost - první jarní farmářský trh si nenechal ujít ani pan primátor. Vyrazil s košíčkem rovnou z magistrátu. Což může přesvědčit ty, kteří ještě s návštěvou oblíbených plzeňských trhů váhají. Možnost bude hned za týden, od 8 do 12 hodin, a lépe je samozřejmě přijít co nejdříve, aby nebylo vyprodáno!

Autor: Jana Sadílková

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24