QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňské házenkářky byly na radnici, poděkoval jim náměstek Zarzycký

17.06.2022 19:51

Plzeňská házená se může pyšnit velkými úspěchy, a to nejen ta mužská. Klub DHC Plzeň vychovává přes 200 hráček házené v kategoriích dětí. Na radnici dorazil tým starších žaček.

DHC Házenkářky na radnici

První náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký na radnici poděkoval mistryním ČR z DHC Plzeň.

Házená je jedním z tradičních sportů na území města Plzně. Pravidelně získáváme tituly v mužské extralize díky týmu TALENT Plzeň, který letos bohužel neobhájil ve finále svá loňská vítězství. O to úspěšnější byla v letošním roce ženská házená. Napodobili v extralize muze a skončili taktéž na výborném druhém místě, ale zároveň suverénně vyhráli soutěže mladšího i staršího žactva. Několik starších žaček dokonce pravidelně hraje kategorii dorostu.

„Sluší se poděkovat Vám hráčkám, trenérům, ale i Vašim rodičům, že Vám připravují podmínky a doprovází na tréninky a zápasy. Sám jsem otec třech dětí a vím, jak je časově náročné vozit děti na tréninky,“ uvítal házenkářky první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký. 

Na radnici ve čtvrtek 16. června dorazil kompletní tým starších žaček, které vyhrály soutěž bez jediné porážky. Dokonce s unikátním počinem, každá hráčka totiž dokázala vstřelit gól.
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24