QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňské historické podzemí se dočkalo rozšíření. Nabídne speciální prohlídky

13.02.2019 9:52

Legendární historické podzemí v centru Plzně se rozrostlo o další prohlídkovou trasu. Ta se slavnostně otevře v tomto týdnu. Připravené jsou speciální prohlídky.

190211_Plzenske_historicke_podzemi

Plzeňské historické podzemí se po řadě let dočkalo rozšíření. A zájemci si hned na úvod budou moct vychutnat speciální "Baterkové prohlídky". Možnost bude ale jen několik dnů.

Rozšířené prostory podzemí se oficiálně otevřou ve čtvrtek. "Otevřena bude zcela nová prohlídková trasa, která rozšíří veřejnosti přístupnou část podzemí téměř o pětinu. Je to přitom vůbec poprvé, co se podzemní trasy od svého otevření v polovině osmdesátých let minulého století rozšiřují," říká za Plzeňský Prazdroj Marek Pražák. Plzeňské historické podzemí provozuje jako svoji návštěvnickou trasu už deset let právě Plzeňský Prazdroj.

Nový sklepní labyrint se v rámci speciálních prohlídek otevře návštěvníkům v omezeném termínu, a sice od pátku 15. února do čtvrtka 28. února. "Jedinečný okruh podzemních chodeb můžete projít takřka potmě a dozvědět se při jeho prohlídce mnoho zajímavých věcí o historii vzniku plzeňského podzemí ve středověku i v současnosti. Máte se na co těšit!" lákají organizátoři.

"Baterkové prohlídky" se budou konat každý den od 16 do 17 hodin, vstupné je 120 korun, zlevněné 80 korun. Z bezpečnostních důvodů je na prohlídku Plzeňského historického podzemí zakázán vstup dětem do 3 let. Zároveň je nutné používat bezpečnostní helmu, kterou v podzemí zapůjčují včetně hygienické síťky. Zároveň se nedoporučuje vstup v dámských botách s vysokým a úzkým podpatkem.

Prohlídky se mohu už nyní rezervovat zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24