QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňské Radčice mají nové sběrné místo za půl milionu korun - FOTKY

16.07.2020 18:44

Ve čtvrtek 16. července se uskutečnila kolaudace nového sběrného místa v plzeňských Radčicích. Radnice chce díky tomuto kroku snížit výskyt černých skládek.

DSC_0729
DSC_0725DSC_0729DSC_0732DSC_0739

Sběrné místo bylo vybudováno za půl milionu korun na celkové ploše 225 metrů čtverečních.

„Aktuálně zde bude prostor na separované odpady, tedy plast, sklo, papír, kov, elektroodpady, dále kontejner na bioodpad a spalitelné odpady a nově i kontejner na suť z nepodnikatelské činnosti,“ přiblížil starosta městského obvodu Rolando Arias.

Sedmý městský obvod projekt realizoval v součinnosti s Čistou Plzní, tedy městskou firmou, která má na starosti odpady. „Čistá Plzeň bude také sběrné místo provozovat. V současné době je na území Plzně šest sběrných míst, nachází se v okrajových částech, tedy kromě Radčic také v Křimicích, Malesicích, Liticích, Radobyčicích a ve Lhotě,“ přiblížil technický náměstek primátora Pavel Šindelář.

Projekt byl financován městským obvodem Plzeň 7 – Radčice za podpory Odboru životního prostředí Magistrátu města Plzně. Z městského Fondu životního prostředí byla na projekt za půl milionu korun poskytnuta dotace ve výši 200 tisíc korun.

Městský obvod Plzeň 7 – Radčice má rozlohu 412 hektarů a žije v něm kolem 1300 obyvatel.

foto: Magistrát města Plzně

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24