QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňskem obchází sériový zloděj! Spadeno má na zahradní techniku i nářadí

20.09.2019 12:56

Policie řeší doslova sérii krádeží nejrůznějších věcí z pozemků v několika obcích na Plzeňsku. Za vším stojí nejspíš jeden zloděj. V obci si vždy vybere hned několik pozemků. Policie shání svědky!

Evakuace na Doubravce_QAP (5)

Policie aktuálně řeší sérii krádeží nejrůznějších věcí z pozemků a soukromých staveb na Plzeňsku. Škody jdou do desítek tisíc. Na svědomí to má s největší pravděpodobností stále stejný zloděj. Bere v podstatě všecho, co se dá prodat.

"Policisté z obvodního oddělení Stod zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež a trestného činu porušování domovní svobody. Po totožnosti dosud neznámého pachatel pátrají. K uvedenému protiprávnímu jednání se pachatel dopouštěl dle všeho opakovaně," říká mluvčí policie Ivana Jelínková.

K prvnímu případu došlo v noci ze 4. na 5. června. Pachatel prostříhal ve Stodě v několika ulicích současně ploty mezi pozemky a postupně vstoupil na pozemky celkem osmi majitelů. "Z neuzamčených a nezajištěných staveb odcizil vše, co se dalo zpeněžit nebo využít. Kromě stavebního nářadí a zahradní techniky neunikly jeho pozornosti ani jízdní kola. Celkovou hmotnou škodu vyčíslili majitelé na téměř čtyřicet tisíc korun. V druhém případě kradl v Merklíně v posledním srpnovém týdnu. Na pozemky šesti majitelů se dostal totožným způsobem, jako v předchozím případě a opět bral vše, co mu přišlo pod ruku," pokračuje mluvčí policie s tím, že v tomto případě použil pro krádež věcí i odcizené zahradní kolečko, na kterém věci dopravil do ulice Sokolská v Merklíně, kde s největší pravděpodobností všechno naložil do auta.

Policie zveřejnila popis pachatele! Má jít o kulhajícího muže s výrazným břichem...

Provedeným prověřováním se policistům podařilo zajistit popis možného pachatele. "Jedná se o muže běloch, ve stáří 50 až 60 roků, postavy o výšce 170 až 180 centimetrů, plnoštíhlý s výrazným bříškem, kolébavé chůze, napadající na pravou nohu. Muž měl krátký střih, upravený na šíji tzv. na bejka nebo do vytracena, neupravené krátce střižené vousy. Byl oblečen do modré mikiny, tepláků s bílým lampasem, kdy měl přes rameno zavěšenou kabelu s popruhem přes rameno posazenou vysoko v podpaždí. Na obličeji měl ale v době samotného protiprávního jednání kuklu s oválný výřezem pro obličej a vertikálním švem na temeni hlavy," přidává popis Ivana Jelínková.

Podle policie není vyloučeno, že zloděj úřaduje na celém území Plzeňského kraje. Policisté v rámci vyšetřování získali i záběry z kamerového systému, na kterých má být zachycený podezřelý muž (viz fotogalerie).

"Žádáme občany, kteří by na zveřejněných fotografiích osobu pachatele poznali, aby kontaktovali policisty na bezplatné tísňové lince Policie České republiky 158," uzavírá mluvčí policie.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24