QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňsko čeká krasojízda historických vozidel. Retroakce odstartuje ve Škodalandu

05.08.2019 10:13

Pro každého, koho zajímají auta, která brázdila silnice v éře socialismu, se chystá přehlídka historických vozidel! Akci "Retrojízda aneb v čem jsme jezdili za socialismu" pořádá Veteran car club Plzeň.

retrojizda16 (10)

Plzeňský kraj zažije letos již po šesté přehlídky historických automobilů a motocyků prodávaných v minulém režimu. Milovníci historických se můžou těšit na výstavy a bohatý doprovodný program!

Jízda historických automobilů a motocyklů prodávaných v Československu v letech 1948 až 1989 se koná v sobotu 10. srpna. „Jedná se již o šestý ročník této oblíbené retroakce, která rozhodně není propagací minulého režimu,“ představuje akci Jiří Weger, člen vedení VCC Plzeň. „Je to sraz vozidel, která někteří z nás ještě aktivně užívali, ať již v produktivním věku, či jako novopečení řidiči. Vozidel, ve kterých se někteří vozili ještě jako děti, a která jsou pouze díky nadšencům dochována do dnešních let. Je hezké vidět prarodiče, kteří u žigulíka či embéčka vysvětlují vnoučatům, jak zrovna s takovým autem jeli například k moři na dovolenou.“

Netradiční program začne v 8:30 hodin ve Škodalandu na břehu borské přehrady výstavou historických automobilů a motocyklů prodávaných v ČSSR v letech 1948 – 1989. V 9:30 hodin následně všechny vozy vyrazí na svoji krasojízdu Plzeňským krajem.

„Historické automobily a motocykly pojedou přes Litice, Dobřany, Chotěšov a Heřmanovu Huť do Stříbra, kde se ve spolupráci s městem Stříbro uskuteční zhruba od 12 do 13.30 hodin druhá výstava,“ upřesnil Milan Hampek z pořádajícího klubu.

Následně pak vozy zamíří přes Konstantinovy Lázně, Pernarec a Kozolupy do Plzně. Cílem retro jízdy bude nádvoří Plzeňského Prazdroje, kde je od 16 do 18 hodin naplánována poslední výstava, včetně doprovodného programu.

„Rádi bychom poděkovali za spolupráci Městskému obvodu Plzeň 3, městu Stříbru a všem dalším zúčastněným obcím. Velké díky patří také našim sponzorům,“ dodal za organizátory Milan Hampek.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24