QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský Becher´klub zavítal do prostorů stadionu FC Viktoria - FOTKY

24.01.2022 13:08

Plzeňský Becher´klub zavítal do prostorů stadionu FC Viktoria Plzeň. Prošli se prostory pro veřejnost běžně nepřístupných, seděli v sedačkách náhradníků, poznali bývalé Viktoriány i soutěžili o klubový dres.

BK_Leden_1610
BK_Leden_1610BK_Leden_1599BK_Leden_1598BK_Leden_1536BK_Leden_1534BK_Leden_0015BK_Leden_0001BK_Leden_0018BK_Leden_0019BK_Leden_0026BK_Leden_0030BK_Leden_0037BK_Leden_0053BK_Leden_0057

Ve čtvrtek 20. ledna uspořádal plzeňský podnikatelský Becher´klub ve spolupráci s ČSOB setkání ve Štruncových sadech v prostorách stadionu FC Viktoria Plzeň.

Hosty přivítal ředitel komunikace FC Viktoria Václav Hanzlík. Na úvod je seznámil s historií klubu a přestavbou stadionu. Poté se hosté v jeho doprovodu vydali na prohlídku zázemím stadionu. Bohužel vzhledem ke koronavirové situaci nebylo možné navštívit kabinu A mužstva a některé další prostory. To ovšem návštěvníky neochudilo o prohlídku ostatních zajímavých prostorů.

Prohlídka pokračovala na tribuně a v jednotlivých lóžích, kde hosté poznali, jak vypadá nejlepší výhled na plochu stadionu. Poté se všichni přesunuli si zblízka prohlédnout hrací plochu a lavičky obou týmů. Trávník na hrací ploše stadionu je vyhřívaný, a tak přesto, že je konec ledna, je stále sytě zelený a ve skvělé kondici. No ještě aby ne, když liga začíná už za čtrnáct dní.

Hosté se mohli také posadit do sedaček náhradníků, kteří jsou připraveni na vystřídání. Sedačky jsou velmi pohodlné a stejný typ využívá například firma Porsche v některých svých modelech.

Následně se všichni vydali na prohlídku síně slávy, kde jsou vystaveny artefakty z jednotlivých utkání Ligy mistrů, Evropské ligy a z dalších významných utkání v klubu z jeho stodesetileté historie.

V prostorách síně slávy mimo jiné představil za ČSOB Zdeněk Štěpánek společný produkt klubu a ČSOB - debetní platební kartu s logem FC Viktoria Plzeň. Zástupce banky zároveň připravil soutěž o dres Viktoriánů. Nakonec si svůj sportovní úbor odnesli dva vítězové – Jirka Šilhavý a Zuzana Kotýková.

V síni slávy se členové Becher´klub také setkali s bývalými hráči FC Viktoria Plzeň. Zúčastnili se František Plass, Ivan Bican, Zdeněk Michálek, František Sudík, Jiří Hop, Jiří Kraus a další, z bývalého vedení klubu Antonín Vávra a Milan Košan. Málokdo ví, že mezi bývalé hráče Viktorky patří i předseda Becher Klubu Josef Klimt. Ten měl velkou radost, že se po delším čase opět potkali s řadou fotbalových kamarádů. Nakonec byla pro všechny připravena zábavná beseda o fotbale, která ukončila toto nabité setkání.

 

foto: QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24