QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský kraj dá obcím na bezpečnost přes 14 milionů korun

22.01.2020 6:45

Dotace mohou získat obce, ve kterých se například kvůli zaměstnávání cizinců v průmyslových zónách, zhoršila bezpečnostní situace.

DSC04888

Částka 14,2 milionu je letos určena na dotační program "Podpora obcí Plzeňského kraje při zajišťování bezpečnosti 2020“. Kraj vyhlašuje program třetím rokem. Je jednou z možností, jak pomoci obcím, které řeší zhoršení bezpečnostní situace kvůli zaměstnávání cizinců v průmyslových zónách.

Obce mohou žádat o dotace například na zajištění obecní policie, bezpečnostní agentury, na preventivně informační projekty, kamerové systémy a další technická opatření na zajištění bezpečnosti v obcích. Peníze mohou být využity také na zpracování analýz k posílení veřejného pořádku a bezpečnosti.

"Finanční podpora se poskytuje maximálně do výše 75 % celkových nákladů na realizaci projektu v případě obcí s počtem obyvatel do 2 000, u ostatních obcí maximálně do výše 50 %. Přijaté žádosti bude posuzovat a vyhodnocovat hodnotící komise jmenovaná Radou Plzeňského kraje, ve které bude zastoupena i Policie ČR. Kritériem pro hodnocení žádostí bude závažnost bezpečnostní situace na území obce, připravenost a účelnost projektu,“ sděluje mluvčí krajského úřadu Alena Marešová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24