QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský kraj dostane dotaci na rekonstrukci domova v Kralovicích

25.12.2021 12:22

Více než 46 milionů korun dostane Plzeňský kraj dotaci na rekonstrukci Domu sociální péče Kralovice. V rámci rekonstrukce bude vystavěn nový pavilon, zmodernizovaná kuchyně a kotelna.

DSP Kralovice_fb_ilustrační

O dotaci na rekonstrukci Domova sociální péče Kralovice požádal Plzeňský kraj v červenci letošního roku. „Považujeme za zásadní, abychom zkvalitnili sociální služby pro naše klienty. Proto jsme se rozhodli o dotaci na přístavbu nového pavilonu v domově požádat. Po vyčerpání dotace bude zbývající částka 134 milionu korun hrazena z uspořených finančních prostředků organizace a z rozpočtu Plzeňského kraje,“ říká náměstek hejtmanky pro oblast ekonomiky, investic a majetku Pavel Karpíšek.

Žádost o dotaci úspěšně prošla procesem posuzování žádostí, v příštím roce začne realizace 1. etapy projektu. „Nový pavilon nabídne 54 lůžek a především v suterénu vznikne moderní zázemí kuchyně. Modernizace proběhne také v kotelně, kde budou využity moderní technologie jako například tepelná čerpadla,“ uvedl náměstek hejtmanky pro oblast sociálních věcí Rudolf Špoták.

V novém pavilonu domova bude poskytována služba se zvláštním režimem i služba pro seniory. Zázemí zcela nové, moderní kuchyně vznikne v suterénu nového pavilonu a rekonstrukce se dotkne také technologií kotelny, kam budou instalována tepelná čerpadla.

Předpokládaný konec rekonstrukce je plánován na listopad roku 2024. Celý projekt vyjde Plzeňský kraj, který domov zřizuje, na 180 milionu korun. Rozdíl v nákladech po vyčerpání dotace uhradí kraj a domov ze svých prostředků. Dotace pak činí 46, 33 milionu korun.

 

foto: fb DSP Kralovice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24