QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský kraj podepsal memorandum o spolupráci s dobrovolnými hasiči - FOTO

24.09.2021 8:31

Hejtmanka Ilona Mauritzová přijala na krajském úřadě zástupce Krajského sdružení hasičů Plzeňského kraje z jednotlivých družstev SDH, která se dobře umístila v soutěžích v požárním sportu.

Podpis memoranda
Podpis memorandaPředávání kategorie ŽenyČerný_MauritzováSpolečná

U příležitosti setkání bylo také mezi Plzeňským krajem a Krajským sdružením hasičů Plzeňského kraje podepsáno memorandum o spolupráci a vzájemné podpoře obou stran. Memorandum o spolupráci podepsala hejtmanka Ilona Mauritzová, za krajské sdružení hasičů Josef Černý jako jeho starosta. Memorandum deklaruje vzájemnou podporu v oblasti činnosti hasičských sdružení, dobrého jména Plzeňského kraje a zahrnuje také v rámci prostoru v rozpočtu Plzeňského kraje každoroční dotace jednotkám SDH obcí. Memorandum má platnost do 31. 12. 2024.

„Jsme si vědomi významné role hasičských sdružení v životě obcí, a to zejména těch menších. Hasiči nejen že zasahují u požárů a autonehod, jejich neméně významnou činností je pořádání společenských akcí, práce s dětmi v oblasti požárního sportu. Jsou velmi často nápomocni také Plzeňskému kraji. Například společně s profesionálními hasiči pomáhali v době koronavirové epidemie rozvážet ochranné pomůcky a dezinfekci, nebo jako dobrovolníci pomáhali ve svých obcích. Jako kraj tato sdružení rozhodně budeme podporovat, osobně se s těmito lidmi velmi ráda setkám,“ říká hejtmanka Ilona Mauritzová.

Kromě podpisu memoranda hejtmanka Ilona Mauritzová společně se starostou krajského sdružení hasičů Josefem Černým předali zástupcům týmů jako poděkování za reprezentaci Plzeňského kraje plaketu, pamětní list a drobné dárky.

 

Foto: Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24