QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský kraj podpoří letos poprvé filmaře. V rozpočtu je částka 4,5 milionu korun

28.01.2022 7:10

Z důvodu velkého zájmu filmařů o podporu a spolupráci s Plzeňským krajem, byl letos poprvé vyhlášen dotační program „Podpora tvorby audiovizuálních děl v Plzeňském kraji“.

Kamera_Pixabay (2)

Dotační program „Podpora tvorby audiovizuálních děl v Plzeňském kraji“ je v roce 2022 vyhlašován poprvé. V předchozích letech byla filmová tvorba podporována pouze formou individuálních dotací.

V rozpočtu kraje je na tento program alokována částka 4,5 milionu korun. „Podpora kulturního dění na území kraje je velmi důležitá. A filmový průmysl a kinematografie jsou nezastupitelnými složkami kulturního dědictví pro zachování existujících a tvorby nových kulturních hodnot. Program cílí na zkvalitnění podmínek pro rozvoj této oblasti kultury,“ říká náměstek hejtmanky pro oblast kultury a památkové péče Marek Ženíšek.

Podpora programu je určena na produkci audiovizuálních děl a jejich přípravu, jestliže je projekt alespoň zčásti realizován na území Plzeňského kraje, či pojednává o osobnostech s ním spjatých, a zároveň má významný kulturní či vzdělávací a marketingový přínos pro Plzeňský kraj.

 

foto: Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24