Plzeňští atleti přivezli z mistrovství České republiky 10 medailí!

29.07.2019 9:54

Špička české atletiky se během uplynulého víkendu sešla na mistrovství České republiky v atletice 2019 v Brně. Padesáté MČR znamenalo pro Západočechy velmi vydařený víkend plný úspěchů!

hala-jablonec-m-cr-zaci-258

Celkem 10 medailových kousků, rekord i zápis do historie si zasloužil na MČR v Brně atletický klub AK Škoda Plzeň. Dvě zlaté, dvě stříbrné a šest bronzových medailí znamená nejlepší klubový medailový zisk hned za třemi profesionálními kluby z hlavního města!

Zlaté vystoupení předvedla na šampionátu Tereza Jonášová na 400 m př., která pokračuje ve skvělé formě po nedávném mistrovství Evropy do 22 let. Stříbro pro sebe zajistil skokem 217 cm další náš účastník ME do 22 let výškař Josef Adámek.

V kladivářském kruhu, ve kterém roztočil své kladivo Patrik Hájek, se také dařilo. "Patrikovi patří po výkonu přes 60 m stříbrná medaile. Tereza Hrochová si s oblibou odváží z republikových šampionátů hned několik medailí a v této pro nás milé tradici pokračovala i v Brně. Stříbro tak bere ze stýplu a bronzovou medaili získala na trati 5000 m," uvedl Michal Černý z AK Škoda Plzeň.

Dalšímu bronzovému úspěchu plzeňské atletiky tleskalo pro změnu zaplněné brněnské náměstí, kde se konala v rámci MČR výška žen a postarala se o něj Denisa Majerová. "Čtvrtkařský závod žen viděl hned tři nejlepší výkony roku. za Vondorovu a Hejnovou proťala cílovou pásku jako třetí naše Tereza Petržilková v osobním rekordu 53,47 sec," řekl Michal Černý, který dodal, že všechny tyto tři sportovkyně zabojují díky svým výkonům za 14 ní na ME družstev.

"Závěr našeho rekordního šampionátu v počtu zisků medailí jsme zakončili naprosto stylově. Všechny tři naše nominované štafety berou medaile a přepisovaly rekordy. 3:40,29 min. historicky druhý nejrychlejší čas ČR ve štafetě 4 x 400 m žen předvedlo naše kvarteto Jonášová, Suráková, Hettlerová a Petržilková, a to nemohlo znamenat nic jiného než titul mistryň ČR pro tyto škodovačky," sdělil Michal Černý.

Dva nové krajské rekordy a dvě bronzové medaile slavil klub i ve štafetách na 4 x 100m. Ženská štafeta běžela ve složení Píchalová, Hettlerová, Suchá a Majerová za 46,12 sec a jejich mužští kolegové Ličman, Maruštík, Rež a Procházka doběhli v čase 41,26 sec. 

"Ještě více než zisk medailí nás těší fakt, že po předchozích dvou letech, kdy jsme v podobných statistikách vládli mezi juniory, máme už nezpochybnitelné výsledky i mezi seniory. Sbíráme medaile, reprezentuje zemi a hrdě nosíme na prsou nápis ŠKODA. To je jasná známka dlouhodobé práce, která má hlavu a patu při výchově opravdových šampionů  po všech směrech," dodal Michal Černý z AK Škoda Plzeň.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24