QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňští házenkáři v Novém Veselí vyhráli základní část extraligy!

18.03.2019 22:48

Poslední zápas základní části Strabag Rail Extraligy zakončila Plzeň vítězstvím! Házenkáři Plzně porazili TJ Sokol Nové Veselí a vyhráli tak základní část extraligy před Karvinou.

2018.11.25-11.00.07-158s - kopie

Házenkáři Plzně ovládli základní část extraligy. V dohrávce závěrečného 22. kola zvítězili v Novém Veselí 31:21 a o bod předstihli dosud vedoucí Karvinou, která v sobotu pouze remizovala v Lovosicích.

Západočeši se právě s Lovci utkají ve čtvrtfinále play off. Obhájce titulu z Karviné čeká ve slezském derby Frýdek-Místek a třetí Kopřivnice narazí na Jičín. Nové Veselí v dohrávce nemohlo nic změnit na čtvrtém místě a utká se s Duklou Praha. Play off začne o nadcházejícím víkendu na palubovkách výše umístěných týmů.

Plzeňští házenkáři potvrdili v Novém Veselí roli favorita a zápas rozhodli už před přestávkou. Od 11. minuty a stavu 7:7 dostali s přispěním brankáře Herajta do přestávky jen tři góly a odskočili až do šestibrankového vedení. Poločas vyhráli o pět a po změně stran náskok zdvojnásobili, jejich nejlepším střelcem byl autor sedmi gólů Jakub Tonar.

„Jsem rád, že jsem mohl využít i hráče z lavičky a ten náskok zůstal. Jako příprava na první kolo play off to vyšlo bezvadně,“ konstatoval trenér Michal Tonar v České televizi.

Plzeň navázala na prvenství v základní části z roku 2017. Vloni šlo do play off z prvního místa Zubří, které letos mezi osmičkou postupujících chybí. Vítěz základní části získal titul naposledy v roce 2015, kdy se to povedlo právě Plzni.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24