QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňští strážníci se nezastaví! Dopadli hledanou osobu a řešili krádež másla

09.09.2020 18:57

Plzeňští strážníci jsou v jednom kole! Během jednoho odpoledne vyjížděli dvakrát v rámci projektu Tísňové linky seniorů, řešili neobvyklou krádež a dopadli hledanou osobu. 

FOTO_QAP-CZ

Strážníci z Plzně vyjížděli za jedno dopoledne dvakrát v rámci projektu Tísňová linka seniorů.

V prvním případě se jednalo o osmaosmdesátiletou seniorku, která spustila tísňové tlačítko před půl devátou dopoledne. Strážnici vstoupili do bytu a nalezli ženu na zemi v blízkosti skříně. Kolem sebe měla krev a stěžovala si na bolest hlavy a naražených zad. Seniorka měla tržnou ránu na temeni hlavy. Hlídka městských strážníků na místě ženu ošetřila a byla přivolána ZZS PK. Následně byla žena převezena do nemocnice. 

Krátce po desáté hodině strážníci opět vyjížděli na signál nouzového tlačítka. Tentokrát šlo o šestasedmdesátiletou ženu, která upadla. Žena neměla žádná závažná zranění. 

 

Neobvyklou krádež museli řešit strážníci spolu s policisty ČR.

Před osmnáctou hodinou dne 8. září přijala hlídka doubraveckých strážníků oznámení, že v OC na Rokycanské došlo ke krádeži. Ale ne jen tak k ledajaké! Bylo odcizeno 28ks másla v hodnotě 1537Kč. Pracovník ostrahy uvedl, že másla v nákupním košíku odnesly do převlékacích kabinek dvě ženy, kde je uschovaly do kabelky a následně prošly hlavním vstupem do prodejny. Pracovník ostrahy na místě zadržel šestnáctiletou dívku spolu s pětadvacetiletým mužem, druhá žena se ztratila v jiném obchodu. Vzhledem k tomu, že se jednalo o cizince byla na místo přivolána PČR. Kolegové ze státní policie si celou věc převzali k dalšímu šetření.

 

Strážníci dopadli další hledanou osobu. 

Smolný den měl třiadvacetiletý muž z Plzeňska, který je mezi strážníky dobře znán. V osmnáct hodin v úterý 8. září procházela hlídka Americkou ulicí. Povšimla si zaparkovaného vozidla, ve kterém seděl na místě spolujezdce muž, jenž byl v pátrání PČR. Strážníci mladého muže odvedli na obvodní oddělení policie. Tam byl předán státní policii. 

 

FOTO: ilustrační 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24