QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňští strážníci za sebou mají opět rušný víkend! - FOTKY

29.06.2020 11:23

Vandalismus, dopadení hledaného mladíka, opuštěná koťata, pomoc invalidnímu seniorovi i agresora se psy u supermarketu. To vše řešili v závěru minulého týdne plzeňští městští policisté.

5
54123678

V pátek 26. června večer strážníci při kontrole totožnosti teprve 17letého teenagera v centru města zjistili, že mladík je na policejním seznamu osob v celostáním pátrání. Hlídka ho obratem předala Policii ČR.

Další akcí bylo v pátek zadržení mladého vandala. "V pátek večer zadržela hlídka ze služebny Městské policie Plzeň-Střed na Americké ulici19letého mladíka.  Na svědomí má mít ztvárnění nápisu černým fixem na objektu s dvířky vedle vjezdu k parkovišti Komerční banky. Strážníci mladíka zajistili na základě předchozího oznámení přijatého na lince 156. Společně s kamarády seděl opodál v zaparkovaném vozidle. K činu se na místě doznal. Případ si přebrali k dalšímu šetření policisté ČR,“ popsala událost mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.  

Strážníky dále zaměstnal agresivní opilec se dvěma psy před supermarketem na Americké třídě. Muž posilněný alkoholem zůstal ležet na schodech k supermarketu a psy nechal volně pobíhat po prašném parkovišti mezi auty. "S obtížemi se muž po probuzení sotva postavil na nohy.  Najevo však dal všem svoji agresivitu. Slovně hlídku napadal a v blízkosti strážníků, kteří čekali na příjezd kolegů, kteří by ho odvezli na záchytku, začal kopat nohama a rozhazovat rukama.  Jeho agresivní jednání zklidnili až donucovacími prostředky. S nasazenými pouty na rukou byl odvezen k vystřízlivění. Psy odchytli strážníci z odchytové skupiny, a protože se neměl kdo o ně postarat, převezli je do plzeňského útulku. Podezření z porušení městské vyhlášky týkající se některých povinností chovatelů psů bude oznámeno správnímu orgánu,“ pokračuje Jana Pužmanová.

V sobotu 27. června strážníci pomohli invalidnímu muži na Slovanech, který spadl z vozíku. Do bytu se museli dostat s pomocí hasičů přes balkon. "V sobotu v dopoledních hodinách byli strážníci vysláni do Chválenické ulice, odkud jednasedmdesátiletý senior zaslechl volání o pomoc z bytu svého stejně starého invalidního souseda. Hlídce se podařilo přes vstupní dveře bytu s mužem v nesnázích navázat hovor. Nebyl v bezprostředním ohrožení života a zdraví.  Spadl z invalidního vozíku a nemohl se přes zdravotní handicap zvednout, přičemž vstupní dveře byly uzamčené. Strážníci zavolali proto hasiče. Ti se dovnitř dostali přes balkon, okno otevřeli pomocí nástrojů k tomu určených a muži pomohli zpátky na invalidní vozík,“ popisuje událost mluvčí strážníků.  

Plzeňští strážníci hlásí také další nález opuštěných koťat. "Do útulku v Daimlerově ulici přinesla v sobotu v dopoledních hodinách 29letá žena nalezená koťata. Šlo tentokrát o kočku se čtyřmi asi šest týdnů starými koťaty. Nalézt je měla předchozího večera v přepravce u popelnic v Boetingerově ulici,“ sděluje mluvčí. Více o nalezených koťatech, která zaplňují plzeňský útulek jsme psali zde.

Před nedělní půlnoci ještě strážníky zaměstnala žena, která se vyřádila na dopravní značce v Krátké ulici. "Strážníkům, kteří se vydali k místu události, se podařilo na nedaleké křižovatce zajistit podezřelou mladou ženu. V rukou držela ještě dopravní značku. Jednalo se o směrovou tabuli pro cyklisty s nápisem ´jeď po cyklostezce´.  Dle svědka ji měla ze sloupu veřejného osvětlení, kde byla umístěna, strhnout násilím, když šla okolo,“ uzavírá mluvčí s tím, že případem se bude zabývat přestupková komise radnice úřadu centrálního obvodu.

FOTO: MP Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24