QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzní bude znít dixieland. Festival zahájí neworleánská paráda

27.07.2019 9:30

Trumpety, banja, suzafony a další nástroje typické pro neworleanskou muziku zazní v Plzni o prvním srpnovém víkendu. Chybět nebude ani průvod kapel a tanečníků.

foto_Dixiland_mail

Do čtvrtého ročníku vstoupí od 3. do 5. srpna Mezinárodní dxielandový festival v Plzni. Letošní novinkou bude pondělní jam session.

"Zveme všechny hudební i taneční příznivce krásného, melodického a veselého jazzu z počátku minulého století, aby přišli nejen na koncerty, ale vytvořili spolu s námi tu pravou atmosféru v sobotním průvodu z náměstí,“ uvádí  organizátor festivalu Jindřich Jindřich.

Festival začne v sobotu 3. srpna tradiční neworleanskou parádou – průvodem kapel, tanečníků a dalších fanoušků dixielandu po vzoru festivalů v New Orleans. Vychází se v 16 hodin od katedrály sv. Bartoloměje směrem do Riegrovy ulice a sadového okruhu k Měšťanské besedě. Právě v zahradě Měšťanské besedy se pak vystřídají tři dixielandové kapely, a to Humpolecký dixieland, domácí The Dixie Hot Licks a německý Old Time Memory Jazzband.

Program bude pokračovat v neděli 4. srpna v 17 hodin u Formanky v Plzeňském Prazdroji, kde vystoupí Pilsner Jazz Band a lamači srdcí z německého Würzburgu Dixie Heartbreakers.

Po oba dny mají organizátoři zajištěnou i mokrou variantů koncertů. V případě nepříznivého počasí proběhnou sobotní vystoupení v sále Měšťanské besedy a v neděli v sále Secese v pivovaru.

V pondělí 5. srpna pak v Riegrově ulici u StoryCafe vypukne v 19 hodin jam session. "Zahrají Džangobells a každý, kdo půjde s nástrojem kolem – zkrátka atmosféra New Orleans včetně tance a správné show,“ uzavírá Jindřich Jindřích.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24