QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzní projde opět Tříkrálový pochod! Dorazí k betlému U Ježíška

05.01.2019 9:34

Ulicemi Plzně projde v tomto týdnu už posedmé Tříkrálový průvod. Chybět nebude ani trojice králů, doprovodí je koledníci i muzikanti...

Trikralovy_pruvod_8.1.2017_080

Tříkrálový průvod Plzni je právem oblíbenou tradicí posledních let. V roce 2019 vstupuje do sedmého ročníku. Letos se přitom do ulic vydá přesně na svátek Tří králů, tedy v neděli 6. ledna.

Začátek je ve 14 hodin u vánočního stromu na náměstí Republiky. "Zazpíváme si koledy s malými koledníky z MŠ Zelenohorská, s Bendíky. Ty doprovodí jejich starší kamarádi, dechový soubor Band.  Děti se zhostí také role koledujících tří králů. Společně se pak vydáme na cestu ke kostelu U Ježíška. Budeme koledovat, zpívat, povídat...," láká za organizátory Alena Kozáková, ředitelka Nadace 700 let města Plzně.

Také v letošním roce se mohou účastníci průvodu těšit na tři krále. "Doprovázet nás bude Baltazar na koni, chybět nebude ani zpívající Kašpar Petr Merxbauer a plzeňský dudák, chcete-li Melichar, Tomáš Kozák. V cíli nás čeká ozvučený Živý betlém z Dobřan i něco teplého na zahřátí a malého k zakousnutí. Naše kasička bude tradičně součástí Tříkrálové sbírky," dodává Alena Kozáková. V 16:30 začne v kostele poutní mše a po ní Tříkrálový koncert smíšeného sboru Vox imperfecta.

Jak vypadal loňský Tříkrálový pochod, se můžete podívat v reportáži zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24