QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzní prošel pochod bezdomovců! Doprovázet ho museli strážníci - FOTKY

18.01.2019 12:31

Centrem Plzně prošel smuteční pochod bezdomovců. Uctili tak památku ženy, která zemřela ve stanu na Borech. Na akci museli dohlížet strážníci.

pochod Americká (2)
pochod Americká (2)Pazs)Hledanka CAN (2)vedecká knihovna PAZS a pokuta

Plzní prošel další průvod s asistencí městské policie. Tentokrát se do ulic v centru města vydala skupina zhruba dvaceti bezdomovců, kteří tak chtěli uctít památku zemřelé "kolegyně".

"Hlídky stanice Územně strážní služby dohlížely společně s hlídkou strážníků ze služebny Bory nad smutečním pochodem asociálních osob za zemřelou bezdomovkyni ve stanu na Borech.  Účastníků smutečního pochodu bylo bezmála 20, silně podnapilých. Rozhodli se jít trasou Husovou ulicí přes Tylovu a Americkou ulici do Smetanových sadů. Cestou museli být strážníky několikrát umravňováni kvůli svému chování. Kromě psů na volno, to bylo také žebrání a odhazování nedopalků a plastových láhví," říká mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Pochodem ovšem asistence v souvislosti s akcí neskončila. "Později našli strážníci stanice Územně strážní služby jednoho z jeho účastníků ve stavu značné opilosti sedět na Americké třídě na chodníku. Alkohol ho zmohl natolik, že se nebyl schopen ani s pomocí hlídky postavit na vlastní nohy. Vzhledem k tomu, že ve svém stavu ohrožoval svůj život a zdraví, naložili ho strážníci do vozidla a odvezli ho k vystřízlivění na záchytku," pokračuje mluvčí městské policie.

Strážníci měli ovšem co do činění i s dalšími bezdomovci pod vlivem alkoholu. Před vědeckou knihovnou ve Smetanových sadech se usadila skupina lidí bez domova. Krom nepořádku řešili strážníci i další záležitosti. "Jednomu z nich strážníci udělili pokutu za to, že bezostyšně močil poblíž chodníku. Další z partičky pak byl převezen v silně podnapilém stavu k vystřízlivění na záchytku. Nedokázal se zvednout a postavit na vlastní nohy, vůbec nekontroloval své chování," dodává Jana Pužmanová.

Krom toho strážníci spustili i další kontrolu na autobusovém nádraží. Tam se jim podařilo odhalit muže, který byl v celostátním pátrání.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24