QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Po loňské virtuální podobě se opět vrací Noc divadel!

15.11.2021 10:20

Již devátý ročník Noci divadel s letošním podtitulem Fresh Air se uskuteční tradičně třetí listopadovou sobotu. Na návštěvníky budou čekat oživlé prohlídky v Novém i Velkém divadle, které budou opravdu svěží!

12

V sobotu 20. listopadu se můžeme těšit na další ročník Noci divadel, který bude opravdu Fresh. Největší divadelní svátek každoročně nabízí noční prohlídky, divadelní dílny, diskuze s tvůrci, představení a performance.

Přes 50 tisíc lidí v České republice najde každoročně třetí listopadovou sobotu cestu do divadla. V loňském roce proběhla Noc divadel poprvé pouze virtuálně. Letos se organizátoři těší na návrat k původní myšlence otevřených divadel jako místa setkávání. 

Slovo „fresh“ můžeme přeložit jako svěží či osvěžující, ale třeba může představovat i něco neotřelého, nového nebo nápaditého. A přesně těchto asociací se rozhodla letošní Noc divadel držet.

Během zážitkových prohlídek divadla na vás čeká opravdu čarovná atmosféra. Cesta Vás samozřejmě zavede i do zákulisí a podíváte se tam, kam se jindy nemáte šanci nedostat. Díky tomu máte možnost poznat autentickou divadelní atmosféru. Na trase Vás bude čekat několik stanovišť. Vašimi průvodci na této osvěžující procházce se stanou oblíbené osobnosti čtyř divadelních souborů. V Novém divadle strávíte večer s muzikálem a činohrou, ve Velkém divadle s baletem a operou.

Prohlídka bude trvat zhruba 45 minut.

Rezervace probíhá přes e-mail prohlidky@djkt.eu. Účast na prohlídce je zcela zdarma, z kapacitních důvodů je nutné si místa rezervovat předem. Začátek prohlídek bude v obou budovách stejný. Prohlídky začnou v 22.30 hodin a trvat budou do půlnoci.

 

foto: Noc divadel

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24