Po víkendu dorazí ochlazení, od vyšších poloh se může objevit i sněžení

24.10.2019 7:02

Celkem vysoké teploty vydrží do víkendu. Už v jeho závěru se to ale začne kazit a konec října pak bude ve znamení ochlazení. Od vyšších poloh by mohlo dokonce sněžit.

DSC_9689

Ve čtvrtek bude zpočátku zataženo nízkou oblačností a mlhy, v průběhu dne ale bude až skoro jasno. Teploty se dostanou mezi 18 a 23 stupňů.

V pátek nás čeká oblačno až polojasno, znovu bude zpočátku místy zataženo nízkou oblačností nebo se vyskytnou mlhy. Oblačnost by měla ubývat k večeru. V noci naměříme 10 až 6 stupňů, přes den 16 až 20.

Sobota bude ve znamení jasné nebo polojasné oblohy, jen ráno se opět vyskytnou i mlhy. Nejnižší noční teploty budou mezi 8 až 4 stupni, nejvyšší denní pak mezi 16 až 20.

Kazit se to začne v neděli, kdy bude sice nejprve jasno až polojasno, v průběhu dne ale bude od severozápadu přibývat oblačnost a přidají se přeháňky. V noci klesnou teploty mezi 10 až 6 stupňů, přes den vystoupí na zhruba 15.

V pondělí už bude i oblačno a objevovat se budou znovu přeháňky. Ty budou navíc postupně v nejvyšších polohách hro i sněhové. Noční teploty budou mezi 5 až 1 stupněm, denní pak budou mezi 8 až 12.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Zpočátku proměnlivá oblačnost a místy přeháňky, od vyšších poloh sněhové. Během období postupné ubývání srážek a oblačnosti. Nejnižší noční teploty +3 až -2 °C, postupně až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 9 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24