QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Počasí běžkařům nepřeje. Upravuje se jen malá část stop

10.01.2020 10:14

Běžkařské trasy na Modravsku a Kvildsku jsou sjízdné jen s velkou opatrností.  Dobré podmínky nejsou ani v Německu. Na Železnorudsku se stopy neupravují.

1

Trasy na Modravsku rolba upravila naposledy v neděli, dnes odpoledne by je měla opět projet. Běžkaři ale musí počítat se zhoršenými podmínkami. Upravují se trasy Modrava – Březník, Na Ztraceném – Ptačí nádrž – Černohorská nádrž – Modravský most, dále Ptačí nádrž  - Černá hora a Prameny Vltavy. Trasy jsou upravovány na klasiku.

"Stopy budou mělčí, pozor na ledovku. Dnes ráno byl sního zmrzlý, v průběhu dne vzhledem ke zvyšujícím se teplotám sníh opět povolí,“ informuji správci projektu Bílá stopa. Na ostaních trasách na Modravsku především na Filipově Huti, hlavně na loukách a otevřených plochách je sněhu málo.

Po stále trvající oblevě se zhoršil i stav stop na Kvildě a v okolí. "Stopy a turistické cesty jsou silně zledovatělé a obtížně schůdné i sjízdné. V odpoledních hodinách je sníh měkký. Zbytek lyžařské trasy na Pramenské cestě je sjízdný až po třech kilometrech chůze z obce. Stezka mezi Kvildou a Horskou Kvildou je zledovatělá,“ varuje Bílá stopa.

"Na Železnorudsku se stopy neupravují. Včera jsme v Železné Rudě naměřili 9 stupňů Celsia, zbytky sněhu tají před očima. Rolby tedy nemají do čeho vjet. V omezeném rozsahu se upravují stopy v Německu na Bretterschachten,“ sděluje Mirka Frenzlová z turistického infocentra v Železné Rudě.

FOTO: webkamera Železná Ruda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24