QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Počasí jako na houpačce. Silný vítr omezil provoz sikareálů

04.02.2020 10:07

Na Železnorudsku od rána hustě chumelí a k tomu fouká silný vítr. Z bezpečnostních důvodů proto musela většina skiareálů omezit provoz.

333
333hojsovka1111122222444777

V oblasti Železnorudska začalo v úterý 4. února hustě sněžit kolem půl osmé ráno. Stále ale fouká silný vítr. "V provozu je pouze skiareál Nad nádražím, Alpalouka, která je otevřená ze dvou třetin a jeden vlek je v provozu na Belvederu,“ sděluje Mirka Frenzlová z železnorudského infocentra.

Ostatní skiareály včetně Špičáku jsou z bezpečnostních důvodů uzavřeny.  Jen v omezeném provozu funguje Velký Javor na německé straně Šumavy, lanovka velká gondola kvůli silnému větru nejezdí.

"Ráno začalo sněžit, k tomu fouká severozápadní vítr, teplota se drží jeden stupeň pod nulou,“ sděluje František Tománek z Hojsovy Stráže.

Hasiči na Klatovsku vyjeli od rána k desítkám událostí způsobených silným větrem. Jedná se především o popadané stromy. Železnorudští hasiči mimo jiné likvidovali čtyři spadlé stromy na silnici k Javorné, kde vítr utrhl část střechy z domu. Další strom spadl v zatáčce směrem na Špičák. Více jsme psali zde.

FOTO: spicak.cz, arber.de, František Tománek

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24