QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Počet pozitivně testovaných na Plzeňsku stoupá, nakažení jsou převážně mladí lidé

13.07.2021 18:30

Celých 17 dní nebyl ve FN Plzeň hospitalizován člověk s potvrzenou nákazou covid-19. Od dnešního dne je situace jiná, na standardní covidové lůžko byl uložen pozitivně testovaný pacient.

covid4

Plzeňsko se pyšní smutným prvenstvím. Ze statistiky ministerstva zdravotnictví vyplývá, že v přepočtu na 100 tisíc obyvatel má nejvíce nakažených koronavirem v republice. Nejčastěji jsou nakažení právě mladí lidé. Krajská hygienická stanice proto plánuje přijmout taková opatření, která by pomohla tento stav zlepšit. Jednat by se mělo o častější kontroly míst, kde se mladí scházejí.

V kraji za den přibývá až 40 infikovaných. "Covid-19 je po 17 dnech zpět ve FN Plzeň. Na standardním covidovém lůžku byl dnes hospitalizován pozitivní pacient. Poslední nemocný vyléčený z tohoto onemocnění opustil brány nemocnice 25. června," uvedla FN Plzeň na svých facebookových stránkách.

Nejhorší situace je v okrese Plzeň-sever, kdy na 100 tisíc obyvatel přibylo za poslední týden 43,39 pozitivně testovaných osob. S malým rozdílem následuje Rokycansko s 42,43 infikovanými lidmi a okres Plzeň-město s 42,09 nakaženými.

S největší pravděpodobností dojde v následujích týdnech k růstu počtu nakažených, vláda oznámila, že testy budou od září opět povinné ve školách i v práci, další testy navíc ale lidem zdarma stát platit nemá.

Foto: FN Plzeň


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24