Počet výjezdů záchranky roste! Přibývá vážných nehod i násilí v ulicích

14.08.2020 14:40

Od začátku minulého týdne hlásí záchranáři zvýšený počet výjezdů. Zdravotníky znepokojuje zejména nárůst násilí mezi lidmi!

sanitka

Překvapivě se nejedná o kolapsy z horka, kterých záchranáři zaznamenali jen naprosté minimum. Výrazně stoupl počet vážných dopravních nehod a násilných trestných činů.

"Řidiči, motorkáři i cyklisté začali bourat už začátkem minulého týdne, kdy vydatně pršelo. Počet nehod bohužel ale neklesl ani při zlepšeném počasí. Hned ke třem vážným dopravním nehodám došlo v pátek minulého týdne dopoledne,“ připomíná Vítězslav Sladký ze Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje (ZZS PK). Minulý pátek se nejzávažnější nehoda, při které zahynula žena ročník 1953, stala u Přívětic na Rokycansku. K dalším vážným nehodám došlo u Běšin a v Chodové Plané.

Zdravotníky znepokojuje zejména nárůst násilí mezi lidmi, který provází množství potyček a zraněných nejen v centru Plzně, ale po celém kraji. "Jako problematické se dlouhodobě jeví nejrůznější ubytovny s množstvím cizinců, kde Policie ČR i ZZS PK zasahuje i několikrát denně. K nejzávažnějšímu napadení došlo v Kožlanech. Čtyřiadvacetiletý muž zde naprosto brutálně napadl pravděpodobně železnou tyčí svého sedmačtyřicetiletého soka, jemuž způsobil devastující poranění hlavy. Ten byl leteckou záchrannou službou transportován v kritickém stavu do Fakultní nemocnice v Plzni, kde po třech dnech intenzivní péče nakonec skonal,“ dodává Vítězslav Sladký.

V pondělí nad ránem záchranáři vyjížděli do Hálkovy ulice v Plzni k opilé astmatičce, která se měla údajně dusit. "Žena před nimi však začala prchat a hrozila skokem pod přijíždějící auta. Zdravotníci si tak museli na pomoc přivolat policisty, kteří ženu zadrželi a po ošetření putovala na protialkoholní záchytnou stanici,“ uzavírá záchranář.

 Protože výrazně stoupá i počet tonutí, úrazů a sebevražedných pokusů, krajští zdravotničtí záchranáři opakovaně vyzývají veřejnost, aby se chovala zodpovědně a nehazardovala se svými životy.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24