QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Poctivci existují, odevzdali nalezenou finanční hotovost policii

13.04.2021 11:47

Víte, že když najdete hotovost, máte ji odevzdat? Bohužel, ne pokaždé tak lidé učiní. O tom, že ještě existují poctiví lidé, přesvědčily městskou policii v Plzni hned dva případy.

IMG_1130

Hned dva případy poctvivých nálezců eviduje Městská policie Plzeň z pondělního odpoledne. Jeden muž odevzdal peníze nalezené v bankomatu, mladá žena pak přinesla na policii hotovost nalezenou na ulici.

V pondělí odpoledne přinesl na městskou policii nalezené peníze 29letý muž. "Ten v bankomatu umístěném před provozovnou rychlého občerstvení v Plzni na Americké ulici našel zapomenuté peníze. Strážníci si nález od něj převzali, zaevidovali jej a finanční obnos odevzdali finančnímu ústavu, který je vlastníkem daného bankomatu," uvedla mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

To ale nebyl v pondělí jediný případ. "Hodinu nato se dostavila na služebnu slovanských strážníků 21letá dívka, která cestou na nákup do Galerie Slovany nalezla ležet v kaluži bankovky," uvádí dále Jana Pužmanová.

Strážníci pak ověřili, zda na Policii ČR už mezitím nenahlásil někdo jejich ztrátu, či nebyly bankovky odcizeny nebo nepochází z nějaké trestné činnosti. "To se neprokázalo, a proto budou odevzdány do městských ztrát a nálezů, kam si je může majitel, který bude jistě vědět o jak velkou finanční částku šlo, přijít vyzvednout," dodala tisková mluvčí.

ilustrační foto QAP.cz

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24