QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pod hasičskou cisternou se na Rokycansku utrhla krajnice - FOTKY

05.11.2020 10:10     05.11.2020 18:56

Ve čtvrtek 5. listopadu byla hlášena nehoda jednoho nákladního automobilu, pod kterým se utrhla krajnice nedaleko obce Kařez. Nikdo nebyl zraněn.

hasiči Kařez1
hasiči Kařezhasiči Kařez1hasiči Kařez2

Havarovaným autem byla hasičská cisterna dobrovolných hasičů ze Zbiroha.

"Na silnice 1182 na úrovni Hořejšího Kařezského rybníku se utrhla krajnice pod cisternou dobrovolných hasičů ze Zbiroha. Vozidlo se převrhlo na bok," uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar a dodal, že při nehodě nebyl nikdo zraněn.

K nehodě cisterny nedošlo při jízdě k zásahu. "Automobil jsme vyprostili pomocí vyprošťovacích vozidel ze stanice Košutka a ZÚ Zbiroh," dodal Petr Poncar.

"V užším úseku komunikace, při vyhýbání se s protijedoucím nákladním vozidlem, došlo k najetí vozidla na krajnici a vzhledem k jejímu silnému podmáčení následovalo sjetí vozidla do příkopu a jeho následné převrácení na bok. Daná jízda byla řádně ohlášena na operační středisko HZS Plzeňského kraje a byla realizována v rámci ostatní činnosti pro obec. Téměř 25tunové vozidlo řídil strojník, který má za sebou téměř 20letou praxi v řízení těžkých nákladních vozidel a v danou chvíli, kdy již bohužel bylo nezvratné, že dojde k nehodě, měl pouze dvě možnosti. Zastavit vozidlo o vzrostlý strom či se jej pokusit srovnat a doufat, že kolizi ustojí. Na toto rozhodnutí měl v dané chvíli několik desetin vteřiny," uvedl další podrobnosti k nehodě Ludvík Svoboda, velitel JSDH Zbiroh.

Foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24