Podívejte se na změny autobusových linek mezi Plzní a Vejprnicemi

17.06.2022 13:30

ČSAD provedlo několik zásadních změn u autobusových linek mezi Plzní, Vejprnicemi a Tlučnou. Nová zastávka i změna jízních řádů se týká tří hojně využívaných spojů.

autobus ilustračka

U linek 55, 66 a N55, které ČSAD provozuje pro obce Vejprnice a Tlučná, došlo k několika změnám. “Hlavní novinkou je přidání zcela nové zastávky s názvem Vejprnice, U hřiště, díky které linka 66 obslouží novou lokalitu a zlepší dopravní obslužnost této části Vejprnic. V budoucnu plánujeme zřídit v nově projížděné trase další novou zastávku zhruba na úrovni křížení ulic Tyršova a Sokolská,“ sdělil ředitel divize ČSAD Václav Königsmark.

Linka 66 z Plzně do Vejprnic má prodlouženou trasu a zajíždí nově až do průmyslového areálu včetně přilehlé zástavby a sportovišť na konci obce ve směru k dálničnímu přivaděči.

Další změnou jsou upravené jízdní řády a zřízení nových spojů u linky 66. V důsledku toho se posouvají také časy u linek 55 Plzeň-Vejprnice-Tlučná a noční N55 Nýřany-Tlučná-Vejprnice-Plzeň. Například poslední spoj linky 55 z Plzně do Vejprnic a Tlučné pojede v pracovní dny až ve 22:50, opačným směrem se pak vydá autobus z Tlučné již jako noční linka N55 ve 23:13 s cílovou zastávkou Plzeň,Mrakodrap.

Nové jízdní řády  jsou k dispozici zde.

 

foto ilustrační ČSAD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24