QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Podomní prodejci eneregií jsou v Plzni znovu při chuti! Na Doubravce nepochodili

13.02.2019 12:29

Plzní opět obchází "obchodníci", kteří nabízí služby energetických společností. Tentokrát se snažili zapůsobit na Doubravce. V Plzni to ovšem zakazuje vyhláška...

204265_1

Podomní prodejci, kteří nabízeli službu energetické společnosti, se tentokrát objevili na Doubravce. V domě v Partyzánské ulici ale nepochodili.

"S nabídkou zlevnění energií se obrátili na jednoho z obyvatel domu v této ulici. Muž jejich nabídku odmítl a kontaktoval městskou policii. Dvojici mladých prodejců ve věku 22 a 26 let zastihli strážnici ještě v domě. Nabízení služby nepopírali, avšak uváděli, že si žádného protiprávního jednání nejsou vědomi," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová. Celá věc tak poputuje k dořešení správnímu orgánu čtvrtého plzeňského obvodu.

Podomní prodej v Plzni zakazuje vyhláška z roku 2013...

Podomní prodej a nabízení nejrůznějších služeb v Plzni zakazuje vyhláška z listopadu roku 2013. Týká se to jak nabídek předváděcích akcí, tak nejrůznějších energetických společností, mobilních operátorů, pojišťoven a také nabídky přímého nákupu zboží.

V případě, že už k tomu dojde, měli by obyvatelé domů volat linku městské policie 156. Ta má v kompetenci záležitost řešit. Následně je případ předáván do rukou úředníkům konkrétního městského obvodu.

Vyhláška z roku 2013 se vztahuje také na pouliční prodej. Zákaz prodeje na ulici se vztahuje přímo na náměstí Republiky, na ulice Bedřicha Smetany, Prešovská, Riegrova, Solní, Dominikánská, Roosveltova, Pražská, Dřevěná, Zbrojnická, Františkánská, sady Pětatřicátníků, sady 5. května, Sedláčkova, Smetanovy sady, Šafaříkovy sady, Veleslavínova, Martinská, Goethova a Jungmannova.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24