QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Podomní prodejci jsou v Plzni při chuti! Strážníci hlásí nárůst případů

22.05.2019 11:51

Strážníci v Plzni v poslední době řeší stále častěji případy takzvaného podomního prodeje. Ten je v Plzni přitom zakázaný vyhláškou. Nejčastěji jde o zástupce energetických společností.

DSC04888

Tentokrát museli strážníci vyjíždět do domu v Hodonínské ulici na Vinicích. Obyvatele tam obcházel terénní pracovník energetické společnosti. Zdaleka to u něj přitom nebyl první pokus, jak udělat "kšeft". V minulém týdnu zkoušel, jestli uspěje u lidí na Skvrňanech.

Na městskou policii oznámil působení mladíka v domě jeden z obyvatel. "Hlídka okamžitě vyjela na místo, kde na ni čekal muž, který událost ohlásil a u něhož mladík nabízející služby neuspěl. Mladého prodejce zastihli strážníci ještě u domu. Že se dopouští protiprávního jednání, si byl dobře vědom, přičemž prozradil, že to není jen na území města Plzně, ale i jinde. Strážníci zjistili, že 23letý mladík v minulém týdnu zkoušel své štěstí již u obyvatel domu v Lábkově ulici. Věc bude podstoupena jako v předchozím případě kompetentnímu správnímu orgánu," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Podobní prodej je v Plzni už několik let zakázaný vyhláškou. Ačkoliv situace se na nějakou dobu uklidnila, v poslední době to opět prodejci zkouší ve velkém. Strážníci za poslední dobu řešili hned několik takových případů. "Městská policie Plzeň znovu apeluje na všechny občany, aby dbali zvýšené opatrnosti a v případě jakéhokoliv podezření na podomní prodej kontaktovali městskou policii na linku 156," dodává mluvčí strážníků.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24