QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Podvodník se vydává za místostarostu Kočova! Z firem láká zboží na faktury

06.12.2018 13:03

Plzeňská kriminálka aktuálně pátrá po podvodníkovi, který se vydává za místostarostu Kočova. Z firem si objednává různé zboží, které neplatí. Policie před ním varuje!

FOTO_QAP_CZ (58)

Hospodářská kriminálka v Plzni v současné době řeší případ zatím neznámého podvodníka, který má spadeno na různé firmy. vydává se za místostarostu Kočova a objednává zboží ve velkém. 

"Dosud neznámý pachatel vystupuje jako místostarosta obce Kočov a z e-mailové adresy odesílá poptávky na různé zboží s tím, zda je možné dodat zboží na fakturu. V prvním případě chtěl objednat mobilní telefon Iphone 8. Zástupce firmy si však ověřil totožnost na Obecním úřadu Kočov, kde však objednavatele neznali, a proto telefon nevydal. Ve druhém případě odeslal neznámý pachatel poptávku na televizor, mobilní telefon a dva notebooky. I v tomto případě si zaměstnanec společnosti na obecním úřadě totožnost ověřil, a když zjistil, že výše uvedenou elektroniku tam nikdo neobjednával, objednávku stornoval," říká mluvčí policie Dagmar Brožová.

Tyto firmy měly šetěstí a díky duchapřítomnosti tak zabránily škodám. V dalších dvou firmách už ovšem takové štěstí neměli a takzvaně naletěli. "Z jedné objednal mobilní telefon Iphone 8 za 17 990 korun. Telefon předali i s fakturou osobě, kterou neznámý pachatel pověřil, aby zboží převzala. Faktura do současné doby uhrazena nebyla. Z další firmy si objednal a podvodně získal motorovu pilu, řetěz, lištu a olej na pohon pily za cekovou částku 24 131 korun. I zde zboží společně s fakturou předali podvodníkem pověřené osobě," pokračuje policejní mluvčí.

Policie tak v souvislosti s těmito případy důrazně varuje firmy, aby si v obdobných případech vše pečlivě ověřovaly. Po podvodníkovi policisté stále pátrají.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24