Pohár mistrů evropských zemí Trophy II zná vítěze, Litice ovládly turnaj

03.10.2021 18:46

Ve dnech 30. září až 3. října proběhla na hřišti v Liticích soutěž Euro Hockey Club Trophy II. Turnal se konal pod záštitou 1. náměstka primátora Romana Zarzyckého.

IMG_7362
DL030313DL030405IMG_7362DL030467

V neděli po poledni odehrály pozemní hokejisté z Litic finále s velkým F. Portugalský tým ovládl začátek zápasu, dokázal vstřelit dva góly rychle za sebou a bylo na domácích, jak se ke skóre postaví. Naštěstí boj nevzdali a dokázali stav otočit. „Z 0:2 na 5:2 to dokáže jen velký tým. Kompaktní tým. Oceňuji s jakým srdcem a zápalem do zápasu kluci šli, a nejen do finálového zápasu, ale do celého turnaje. Aby se povedl turnaj od začátku až do konce, to je prostě něco, co si všichni uložíme a budeme na tyto momenty vzpomínat. Hra. Emoce. Fanoušci. Organizace.  Byl to velký turnaj ve všech směrech. Byl to turnaj snů.“ hodnotí hlavní trenér Tomáš Levý.

Portugalští se sice snažili, za stavu 3:2 pro domácí tým se rozhodli odvolat brankáře a pokusili se hrát přesilovou hru. Litická obrana ale opět ukázala svou sílu, své zkušenosti, cit pro hru a především nesmírnou obětavost a nedala protihráčům příliš možností k vyrovnání. Ba naopak. Litický tým dokázal projít turnajem bez jediné porážky. I díky celkovému počtu 18 týmových gólů  za turnaj byli oceněni nejlepší střelci turnaje, oba pětigólový Reinhard Nicklas a Eduard Gerlický. Další individuální cenou pro plzeňský tým bylo ocenění pro nejlepšího brankáře, kterým se stal Tomáš Nečas. Jeho zachycení míče hokejkou za letu při trestném rohu za stavu 3:2 jistě vstoupí do litické historie. Týmy byl nominován jako nejlepší hráč domácí kapitán Adam Uhlíř. 

Celkové pořadí:

1. TJ Plzeň Litice

2. Casa Pia Atlético Club

3. SG Amsicora ASD

4. Slagelse HC

Foto: TJ Plzeň Litice

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24