28.03.2024 12:31
Záchranné složky mají plné ruce práce. Bourá se napříč Plzeňským krajem – FOTKY
Ve čtvrtek 28. března mají od ranních hodin záchranné složky plné ruce práce. Bouralo se na Tachovsku, Klatovsku i Plzeňsku.
28.03.2024 12:31
Ve čtvrtek 28. března mají od ranních hodin záchranné složky plné ruce práce. Bouralo se na Tachovsku, Klatovsku i Plzeňsku.
28.03.2024 9:00 28.03.2024 11:18
K nehodě nákladního vozidla a automobilu došlo ve čtvrtek 28. března v 6:02.
28.03.2024 10:10 28.03.2024 10:56
Policie na místě provádí evakuaci osob.
Polévka je grunt a k zimě neodmyslitelně patří. Jemná bramborová polévka se slaninou je zkrátka extra dobrota. Vyzkoušejte tip foodblogerky. Rozhodně uspějete...
Na přípravu receptu budete potřebovat:
4 velké brambory
1 cibule
80 g - 100 g slaniny
100 ml smetany
1,5 l vývaru
kousek másla nebo trochu oleje
2 PL hladké mouky
1 KL mleté sladké papriky
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
sůl a čerstvě mletý pepř
( medvědí česnek )
Postup přípravy receptu:
Nejprve na kousku másla orestujeme cibulku se slaninou, cibuli ne dohněda, jen zlehka. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zasypeme paprikou, přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vývarem. Důkladně rozmícháme, osolíme, vhodíme koření a vaříme do změknutí brambor.
Nakonec vlijeme smetanu a prohřejeme. Dochutíme čerstvě mletým pepřem. Pokud máte medvědí česnek, určitě ho tam nakonec posekejte, ale už nevařte.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.