QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pohodlnější a bezpečnější! Výroba nových Západních expresů finišuje – FOTKY

23.05.2020 17:30

Nejmodernější osobní vozy v Evropě  nabídnou klimatizovaný interiér, pohodlné sedačky, WiFi, dětské kino i místo pro uložení kol. Kdy se s nimi svezou první cestující?

4
4312687

Pětivozové netrakční soupravy pro linky Západní expres Praha – Plzeň – Cheb vyrábí konsorcium Siemens-Škoda. První jednotka už dostává finální podobu a začíná se také s instalcí interiérů do vozů.

"Nové soupravy nabídnou plně klimatizovaný moderně řešený interiér s pohodlnými sedačkami. Vlaky budou vybaveny WiFi připojení k internetu, elektrickými zásuvkami a porty USB pro dobíjení přenosné elektroniky a audiovizuálním informačním systémem. Nová koncepce ucelené soupravy zajistí vyšší bezpečnost, nižší hlučnost uvnitř soupravy i pohodlnější průchod vlakem,“ sděluje mluvčí Českých drah Gabriela Novotná.

Pohodlněji by měli cestovat rodiče s dětmi i handicapovaní. "V soupravě budou zařazeny vozy 1. a 2. třídy, vůz vybavený pro komfortní cestování osob na vozíku s nástupní plošinou a bezbariérovým WC, pro cestující s dětmi zde bude místo pro kočárky a dětské kino, v krajním voze se bude nacházet místo pro uložení jízdních kol,“ dodává mluvčí

"Soupravy typu ViaggioComfort jsou nejmodernějšími osobními vozy v Evropě. Po opuštění výrobního závodu projdou soupravy sérii zkoušek a schvalování,“ uzavírá Gabriela Novotná.

Zkušební provoz s cestujícími se uskuteční během příštího roku a od prosince 2021 by měly být soupravy pravidelně nasazovány na své trase. Vyjedou i na trati Praha - Ústí nad Labem - Karlovy Vary - Cheb. 

FOTO: České dráhy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24