18.04.2024 21:30
18.04.2024 15:31
Co podniknout o víkendu v Plzni a Plzeňském kraji? Přinášíme tipy na akce!
Víkend 20. až 21. dubna přinese mnoho zajímavých akcí. Vyrazit můžete na pouť, do zoo nebo na pochod na podporu Hospice sv. Lazara v Plzni.
17.04.2024 11:02 18.04.2024 14:33
Pátrání po pohřešované 14leté dívce má smutný konec. Byla nalezena bez známek života
Pohoštění jak "břitva"! Zkuste pikantní bůčkovou pomazánku
Čekáte návštěvu nebo si chcete dopřát pikantní dobrotu? Recept na pikantní bůčkovou pomazánku přináší foodblogerka Andrea Motlíková. To musíte zkusit!
Na přípravu budete potřebovat:
- 1 kg prorostlejšího bůčku
- 6 pálivých čerstvých beraních rohů
- 6 sterilovaných beraních rohů
- sklenička paprikové pasty - pomazánky ( kupuji v Kauflandu)
- 2 velké cibule
- 5 stroužků česneku
- 1/2 l černého piva - já použila Svijany, není hořké
- kmín
- sůl a pepř
Postup přípravy receptu:
Bůček nakrájíme na drobné kostičky, cibuli na hrubo, česnek posekáme. Vše vložíme do pekáče, okmínujeme, dostatečně osolíme, opepříme, podlijeme 1/4 l piva a dáme do vyhřáté trouby na 200°C péct. Během pečení promícháváme a podléváme zbytkem piva. Asi po hodině pečení přidáme pokrájené čerstvé beraní rohy, paprikovou pastu a pečeme ještě další hodinu.
Poté maso vyjmeme, vložíme spolu se sterilovanými rohy do mixéru a nahrubo, ne na kaši, rozmixujeme. Nakonec vmícháme sádlo z pekáče. Necháme vychladnout a dáme ztuhnout do lednice. Podáváme na topinkách nebo čerstvém chlebu a se sklenicí vychlazeného piva.
foto a recept: Andrea Motlíková
Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.