QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pojďte si zahrát na baroko! Akce na památkách v kraji pokračují

22.07.2022 7:11

Letní barokní festival přináší v srpnu a září hravé baroko nejen pro dětské návštěvníky. Ochutnat a prožít barokní atmosféru můžete po celém kraji. Přinášíme přehled akcí.

baroko_15

"Přeneste se s námi do časů lesku a nádhery a zapomeňte na starosti všedních dnů," zvou pořadatele barokních akcí na památkách Plzeňského kraje.

Víkend 7. a 8. srpna je tradičně ve znamení květinových slavností na zámku ve Svojšíně, který na tento víkend provoní velkolepé květinové aranžmá.

V perle západočeského baroka v Manětíně si s dětmi vychutnejte v pátek 12. srpna lívance i loutkové představení a v sobotu 13. srpna zde na zámku prožijte šlechtický den ve znamení lovu a myslivosti.

Další sobotu 20. srpna pro změnu ožije zámeckou slavností Zámek Hrádek u Sušice. Na návštěvníky čeká dobová hudba, divadlo, tanec, ale i povídání o barokních obrazech a večer Vás oslní hra světel při autentickém barokním ohňostroji.

Závěr prázdnin lze využít k návštěvě tajemného zámku v Cebivi nebo objevení kouzla zapomenutého poutního kostela v Nicově u Plánice.

Letní barokní festival se letos uzavře v muzeu jižního Plzeňska v Blovicích v sobotu 10. září. Zdejší Stopy baroka - to je hravé stopování i vzdělávání. K vidění bude i kočár tažený pravými starokladrubskými bělouši, jejichž chov byl založen právě v době baroka.

Informace o programu Letního barokního festivalu včetně aktuálních změn naleznete na portálu www.zapadoceskebaroko.cz.

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24