QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pokud chcete pomáhat s péčí o druhé, se základy Vám pomůže bezplatný kurz

23.10.2020 13:55

Český červený kříž v Plzni ve spolupráci s Plzeňským krajem zahajuje pořádání jednodenních kurzů, v nichž se uchazeči
seznámí s jednoduchými základy péče o nemocného na lůžku.

Kurz Pomáhám pečovat

Až nečekanou vlnu zájmu vyvolala společná výzva města Plzně a Fakultní nemocnice Plzeň, která oslovovala veřejnost s žádostí o výpomoc v sociálních službách i nemocnici. Za první dva dny od zveřejnění se přihlásilo přes sto lidí na různé pozice. Hlásí se senioři, maminky na rodičovské dovolené, které se prostřídají s manželem a babičkami a mají zájem i o noční služby, studenti různých oborů, kteří slibují, že se rychle zaučí, zaměstnanci utlumených firem, jimž doma chybí práce a vědomí, že jsou platní, ale také ti, kteří jsou zaměstnáni na směny a ve svém volnu jsou ochotni pomoci, kde bude třeba. Město Plzeň všechny eviduje, jmenné seznamy předává do fakultní nemocnice a organizacím, které zájemce kontaktují s konkrétními nabídkami, pokud je třeba.

Pokud chcete i Vy pomoci a nemáte jistotu, že takovou práce zvládnete, Český červený kříž v Plzni ve spolupráci s Plzeňským krajem zahajuje pořádání jednodenních kurzů, v nichž se uchazeči seznámí s jednoduchými základy péče o nemocného na lůžku. Od obstarání osobní hygieny, přes podávání stravy až po komunikaci s nemocným. Získané dovednosti můžete v
případě potřeby využít jako dobrovolníci či brigádníci v nemocnicích, sociálních zařízení, ale také v domácím prostředí nemocných. To všem pomůže odlehčit v případě potřeby zdravotnickému systému.

Kurzy se konají v Plzni v Tylově ulici v termínech 30.10. 9-17 hod, 31.10. 9-17 hod, 2.11. 9-17 hod, 6.11. 9-17 hod, 8.11. 9-17 hod.

Veškeré potřebné infomace i přihlášku do kurzu najdete zde.

Foto: Český červený kříž Plzeň- město a Rokycany
 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24