QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Pokuty za víc jak sto tisíc! Kontroly Speed Marathonu se staly pastí na řidiče

04.04.2019 11:46

Speciální dopravně bezpečnostní akce Speed Marathon řidiče v Plzeňském kraji rozhodně nešetřila! Hlídky zastavily po celém kraji přes dvě stovky řidičů a pokuty se jenom sypaly...

foto-qap-cz (24)

Speciální projekt Speed Marathon funguje už několik let. Na začátku roku tipují lidé na speciální interaktivní mapě místa, kde by se měla policie zaměřit na kontrolu dodržování rychlosti. Následně v dubnu se pak rozjíždí velká kontrolní akce. Letos proběhla ve středu 3. dubna.

"Občané si v Plzeňském kraji přáli měření rychlosti jízdy zejména v Plzni, s velkým počtem hlasů následovaly křižovatky na průtahu Třemošnou na severním Plzeňsku a na jižním Plzeňsku Útušice. Na Domažlicku byla nejvíce hlasy občanů označena obec Klenčí pod Čerchovem.  Na Tachovsku si občané přáli měření rychlosti v obci Chodová Planá, na Klatovsku byla nejvíce tipována obec Dehtín, na Rokycansku pak ulice Pražská přímo v obci Rokycany," říká mluvčí policie Martina Korandová.

V Plzeňském kraji vyrazilo k silnicím zhruba šest desítek policistů. Při akci zkontrolovali policisté bezmála pět set aut a zjistili 238 dopravních přestupků.

"V příkazním řízení byly uloženy 229 řidičům pokuty v celkové výši 134 900 korun, zbývajících 9 přestupků bylo oznámeno k projednání na příslušný správní orgán. Konkrétně překročení předepsané rychlosti jízdy se dopustilo hned 178 řidičů motorových vozidel, 170 z nich pak za tento dopravní přestupek zaplatilo v příkazním řízení pokuty ve výši 106 500 korun, zbývajících 8 přestupků budou řešit příslušné správní orgány. V 11 případech policisté zjistili, že osádka vozidla nepoužila bezpečnostní pás, 9 vozidel nemělo vyhovující technický stav a 7 motoristů vjelo na dálnici bez dálniční známky," shrnuje výsledky policejní mluvčí.

Povolenou rychlost překročila víc jak polovina řidičů! Kontroly budou pokračovat...

Kontroly zaměřené na rychlost budou v regionu pokračovat i dál. Výsledky letošního Speed Marathonu jasně ukazují, že řidiči si s předpisy hlavu nelámou. "Dopravní policisté se i v budoucnu zaměření při dopravně bezpečnostních akcích v Plzeňském kraji na kontrolu dodržování stanovené rychlosti. Při této akci více než polovina kontrolovaných řidičů překročila rychlost, což je alarmující. Chceme, aby Plzeňský kraj byl bezpečný kraj, a aby se občané nemuseli na silnicích obávat o své zdraví či o zdraví svých nejbližších," uzavírá Martina Korandová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24