QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní auto se srazilo s traktorem! Na místo musel letět vrtulník - FOTKY

03.10.2019 13:01     03.10.2019 13:18

K vážné nehodě policejního auta a traktoru na Tachovsku musely ve čtvrtek vyjíždět všechny složky IZS. Na místo byl povolán dokonce vrtulník.

1
143

Ke střetu policejního auta a traktoru, jehož výsledkem byli hned tři zranění, vyjížděly záchranné složky kolem poledne k obci Holostřevy na Tachovsku.

"Z místa nehody zdravotnická záchranná služba transportovala muže ve věku zhruba 30 let leteckou cestou se středně těžkými zraněními při vědomí na urgentní příjem FN Plzeň. Muže, ročník 1963, pozemní cestou RZP také se středně těžkými zraněními na urgentní příjem. Ženu ve věku zhruba 35 let pozemní cestou se středně těžkým zraněním do FN Plzeň na Lochotíně," řekla k zásahu mluvčí záchranky Mária Svobodová. V nemocnici skončila posádka policejního vozu i traktorista.

K nehodě došlo při policejní honičce...

Nehoda stala ve chvíli, kdy policejní hlídka pronásledovala jiné vozidlo, které nezastavilo na policejní pokyn k zastavení. "Dnes dopoledne hlídka borských policistů zaregistrovala osobní vozidlo BMW, jehož řidič projížděl obcí Bor vysokou rychlosti. Hlídka se proto se služebním vozidlem otočila a vůz BMW za pomoci světelného signálu STOP chtěla zastavit. Řidič však na znamení, ani na výstražné a zvukové zařízení, které mělo sluzebni vozidlo v činnosti, nereagoval a vysokou rychlosti ujížděl ve směru na Stříbro," popisuje mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

K nehodě došlo za obcí Holostřevy. Policejní auto narazilo do traktoru, který začal odbočovat vlevo mimo komunikaci. Požití alkoholu bylo u řidičů vyloučeno dechovými zkouškami. Auto, které policistům ujíždělo, bylo nalezeno až na Domažlicku. "Vozidlo BMW bylo v rámci vyhlášeného opatření k zastavení tohoto vozidla vypátráno v Horšovském Týně," doplnila policejní mluvčí.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24