Policejní hlídky obsadily silnice v regionu! Kontroly budou pokračovat

23.10.2019 8:01

Hned třídenní dopravně bezpečnostní akce proběhla na silnicích v rámci Plzeňského kraje. Padly pokuty za skoro 46 tisíc. Policejní hlídky budou v kontrolách pokračovat.

Policejní kontroly na hlavním tahu u Losiné.

Policie spustila na silnicích v Plzeňském kraji hned třídenní dopravně bezpečnostní akci. Tentokrát se hlídky zaměřily zejména na nákladní auta a autobusy. Celkem kontrolami prošlo 361 motorových vozidel, z toho 223 nákladních vozidel a 5 autobusů.

"V souvislosti s provedenými silničními kontrolami policisté zjistili 140 dopravních přestupků a za 107 z nich uložili řidičům v příkazním řízení pokuty v celkové výši 45 600 korun. U řidičů nákladních vozidel zjistili kolegové porušení zákona v 67 případech, v jednom případě se porušení zákona dopustil řidič autobusu. Z celkové výslednosti této dopravně bezpečnostní akce vyplývá, že nejčastěji řidiči usedli za volat motorových vozidel, která neměla vyhovující technický stav nebo u kterých byla překročena maximální povolená hmotnost," říká k výsledkům kontrol mluvčí policie Pavla Burešová.

Oproti jiným dopravně bezpečnostním akcím byla tentokrát naměřená příliš vysoká rychlost jen dvěma řidičům. Jeden z šoférů byl pod vlivem alkoholu a rozhodně nešlo o žádný takzvaně zbytkový alkohol. "Naměřená hodnota alkoholu u řidiče osobního motorového vozidla, kterého policisté zkontrolovali na odpočívce u Horní Břízy na silnici I/27, však dosáhla hodnoty 3,13 promile," dodává policejní mluvčí.

S policejními hlídkami u silnic by měli řidiči počítat dál. "Abychom zajistili co možná největší bezpečí na silnicích v našem kraji, plánují kolegové z odboru služby dopravní policie i na další období dopravně bezpečnostní akce," uzavírá Pavla Burešová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24