Policejní honička v Plzni, řidič na výzvy policistů nereagoval...

22.09.2021 14:00

Na znamení k zastavení vozidla řidič nereagoval. Borští policisté vozidlo začali pronásledovat. Řidič během své agresivní jízdy způsobil dopravní nehodu.

1

V úterý 21. září krátce před půl desátou hodinou večer prováděla policejní hlídka obvodního oddělení Plzeň Bory hlídkovou činnost v Plzni Liticích. Přitom si v Řepné ulici povšimla zaparkovaného osobního vozidla, ve kterém na místě řidiče seděla osoba, která byla dle místní a osobní znalostí policistům dobře známa.

Jednalo se o muže ve věku 36 let, který není držitelem žádného řidičského oprávnění, kdy mu byl soudním rozsudkem uložen trest zákazu řízení motorových vozidel, který je platný až do září 2024. Policisté řidiče vyzvali, aby objasnil situaci, když ve vozidle seděl na místě řidiče. Po řádném poučení strážcům zákona uvedl, že na místo přijel s kamarádem a pouze na něj čeká ve vozidle. Vzhledem k tomu, že vozidlo bylo zaparkováno, kontrola osoby proběhla bez závad. Vzhledem k minulosti kontrolovaného se policisté rozhodli, že si situaci bezpečně ověří.

"Zhruba o 25 minut déle se osobní vozidlo rozjelo směrem na Radobyčice. Policejní hlídka se z tohoto důvodu vydala za vozidlem, kdy využila oprávnění k zastavení vozidla použitím výstražného a zvukového zařízení s červeným nápisem STOP. Na pokyny policistů řidič nereagoval a zvýšil svou rychlost jízdy, čímž se jeho jízda stala agresivní. Pokračoval směrem na Černice. Do pronásledování se dali i další kolegové. V ulici v Podhájí ujíždějící řidič neobratně najel s vozem na vyvýšený obrubník, přičemž si způsobil defekt na levém předním kole vozu. Vzniklý defekt znemožnil pokračovat řidiči v další agresivní jízdě a o pár metrů dál z vozu vystoupil a začal utíkat. Přitom přeskočil tamní oplocení soukromého pozemku, kdy nedbal opakových zákonných výzev policistů k zastavení. Policisté muže po pár metrech dostihli a na místě zadrželi. Zajistili i havarovaný vůz, kdy předmětnou způsobenou dopravní nehodu přijeli řešit dopravní policisté," uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová.

Provedená dechová zkouška u řidiče na místě vyloučila požití alkoholu. Posléze muž putoval do policejní cely. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a případem se dále zabývají. 

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24