QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní manévry! Do Plzně dorazili fanoušci fotbalové Slavie - FOTKY

17.02.2019 14:25     17.02.2019 21:06

Policie v Plzni spustila další bezpečnostní opatření v souvislosti s utkáním Viktorky se Slavií. V pohotovosti jsou těžkooděnci i speciální technika. Během utkání nechyběla pyrotechnika!

8
85123467910111213141615171819

Policie v Plzni spustila v neděli opět mimořádné bezpečnostní opatření v souvislosti s fotbalem. Po tom, co se odehrály velké policejní manévry ve čtvrtek kvůli utkání s Dinamem Záhřeb, v neděli bylo důvodem opatření utkání Viktorky se Slavií.

Fanoušci pražského celku se do Plzně vypravili nejen auty, ale také hromadně vlakem. Krátce před tři čtvrtě na dvě vystoupila pořádná dávka fandů Slavie na hlavním vlakovém nádraží.

"Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje v této souvislosti přijalo bezpečnostní opatření, při kterém se policisté zaměřují na zajištění klidu a veřejného pořádku a budou dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu, a to nejenom v okolí samotného fotbalového stadionu, ale i na celém území plzeňské metropole. Cílem bezpečnostního opatření bude zajistit bezproblémový průběh této akce. Do opatření jsou zapojeni kolegové ze služby pořádkové policie, ze služby dopravní policie, ze služby kriminální policie a vyšetřování, cizinecké policie včetně kolegů z antikonfliktního týmu i policistů z oddělení služební kynologie," řekla na začátku opatření mluvčí policie Iveta Kořínková.

I kvůli utkání se Slavií povolala policie do Plzně posily. Nechyběli opět ani policisté na koních. Nad Plzeň znovu vzlétl také policejní vrtulník. "Pozornost z naší strany bude věnována vlakovému i autobusovému nádraží a příjezdovým trasám do Plzně. Při realizaci bezpečnostního opatření plzeňští policisté úzce spolupracují nejen s pořadatelskou agenturou, ale i s kolegy pořádkových jednotek z Karlovarského a Jihočeského kraje," dodala policejní mluvčí.

Fanoušci Slavie se jako tradičně sešli na náměstí Republiky, odkud za doprovodu policistů zamířili před čtvrtou hodinou odpoledne na stadion ve Štruncových sadech. "V současné chvíli máme zajištěnou jednu osobu pro neuposlechnutí výzvy nebo pokynu policisty. Jinak vše probíhá zcela v pořádku," řekla mluvčí policie Iveta Kořínková krátce před 17. hodinou, tedy několik minut před zahájením utkání.

18

 

V průběhu zápasu vzplála pyrotechnika...

Policisté dohlíželi na pořádek i během samotného utkání přímo na stadionu. Ani tentokrát se to neobešlo bez pyrotechniky, která ke přitom oficiálně zakázaná. "Jedná se o přestupkové jednání. Všechny prohřešky fanoušků řeší pořadatelská služba společně s hasiči," komenotvala situaci mluvčí policie.

19

 

"Policisté řešili pouze několik přestupků a použití pyrotechniky. V rámci tohoto opatření jsme zajistili jednu osobu z důvodu neuposlechnutí výzvy nebo pokynu policisty, která byla po provedení potřebných úkonů propuštěna. Snahou a prioritou policistů Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje bylo zajistit při konání sportovního utkání bezpečný přesun fanoušků ke stadionu a zpět. Pohyb a chování fanoušků monitoroval ze vzduchu i policejní vrtulník.V době konání fotbalového utkání policisté dohlíželi u stadionu a v jeho okolí na bezpečnost občanů, dodržování veřejného pořádku, chránili majetek a dále v této lokalitě působili preventivně. Po skončení utkání policisté monitorovali odchod fanoušků ze stadionu. Dopravní policisté se opět zaměřili na dohled nad bezpečností na silnicích v okolí stadionu, které fanoušci přecházeli. Rozchod návštěvníků fotbalového utkání po Plzni probíhal klidně a obešel se bez narušení veřejného pořádku," okomentovala průběh opatření mluvčí policie.

FOTO: Policie ČR, Milan Svoboda

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24