QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní manévry ovládnou Plzeň! Policie spustí mimořádné opatření kvůli fotbalu

22.07.2019 13:53

Policie v Plzni je na nohou. V úterý spustí další mimořádné bezpečnostní opatření kvůli fotbalu. Do Plzně dorazí i policejní posily z okolních krajů. V akci bude i speciální technika!

IMG_1456

Plzeň zažije další policejní manévry v souvislosti s fotbalem. Kvůli utkání Viktorky s Olympiakos Pireus v rámci 2. předkola Ligy mistrů ovládne krajskou metropoli mimořádné bezopečnostní opatření. Policie bude v pohotovosti už od úterního rána. Dorazí také posily například z Karlovarského a Jihočeského kraje.

"V pohotovosti budou již od ranních hodin policisté z řad pořádkové policie, cizinecké, dopravní i kriminální služby, kteří budou dohlížet na dodržování veřejného pořádku a bezpečnosti nejen v bezprostředním okolí fotbalového stadionu. Do policejního opatření budou nasazeni i členové antikonfliktního týmu a v terénu budou i psovodi se služebními psy. V blízkosti sportoviště pak budete moci spatřit též policejní vrtulník i kolegy z oddělení služební hipologie Krajského ředitelství hlavního města Prahy," říká mluvčí policie Iveta Kořínková.

Policie opět do akce vyšle také speciální techniku v podobě mobilního monitorovacího centra. Dění v ulicích tak bude pod skutečným drobnohledem. Podle oficiálních informací by mělo do Plzně dorazit na šest stovek fanoušků řeckého klubu a předpokládá se, že znovu dojde také na pochod fans centrem města. "V této souvislosti upozorňujeme na možná krátkodobá omezení po dobu pochodu Dřevěnou ulicí na fotbalový stadion. Policisté budou samozřejmě zajišťovat jejich doprovod," upozorňuje policejní mluvčí.

Problémy mohou nastat v dopravě i s parkováním! Situaci mohou zkomplikovat také aktuální uzavírky...

Policisté budou monitorovat i všechny příjezdové cesty do Plzně. Právě kvůli dopravě a provozu v průběhu úterý policie upozorňuje na možné komplikace. "V souvislosti s fotbalovým utkání bude pivovarská lávka do Štruncových sadů uzavřena od 18 hodin. Nutno také zmínit, že mohou vzniknout problémy s parkováním. V parkovacím domě Na Rychtářce bude vyčleněno 100 míst pro fans FC Viktoria Plzeň, nutno přijet včas. Parkování také nebude možné na Denisovo nábřeží v Plzni a v ulici Dřevěná. Z důvodu zachování bezproblémové dopravní situace žádáme všechny, kteří přijedou na utkání, aby dbali pokynů policistů. Ve městě je řada uzavírek i stavebních úprav a hrozí tvorba kolon," uzavírá mluvčí policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24