QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policejní manévry v Plzni! Policie spouští opatření kvůli hokeji i fotbalu

12.04.2019 13:19

Plzeň zažije během soboty opět policejní manévry. V pohotovosti budou i těžkooděnci. Chystá se klíčový duel v hokeji i rizikový zápas Viktorky s Baníkem.

IMG_1472

Do mimořádného bezpečnostního opatření budou zapojení policisté i městští strážníci. Opatření odstartuje v ulicích Plzně už od rána. Hokejové utkání mezi Plzní a Třincem začíná už v 15 hodin, následovat bude duel Viktorky s ostravským Baníkem.

"V pohotovosti budou již od ranních hodin policisté z řad policie pořádkové, cizinecké, dopravní i kriminální služby. Ti budou dohlížet na dodržování veřejného pořádku a bezpečnosti nejen v bezprostředním okolí fotbalového stadionu, ale budou monitorovat i příjezdové cesty do Plzně, zejména vlakové nádraží. Do policejního opatření budou nasazeni i členové antikonfliktního týmu a v terénu budou i psovodi se služebními psy a kolegové z oddělení služební hipologie Krajského ředitelství hlavního města Prahy," říká mluvčí policie Hana Kroftová.

Do Plzně zamíří i policejní posily z Jihočeského kraje. Nasazená bude také speciální technika v podobě mobilního monitorovacího centra.

S komplikacemi by měli počítat fanoušci, kteří pojedou na duely autem, také v dopravě. Zejména pak v souvislosti s parkováním. "Z důvodu zachování bezproblémové dopravní situace žádáme všechny, kteří přijedou na utkání, aby dbali pokynů policistů a se svými vozy parkovali na vyznačených místech. Vzhledem k tomu, že parkovací dům Na Rychtářce bude v den utkání určitě brzy zaplněn, raději by si fanoušci měli zajistit parkování na jiném místě. Parkování také nebude možné na Denisovo nábřeží v Plzni a v ulici Dřevěná. Doporučujeme tedy zaparkovat vozidla na okrajových částech Plzně a do centra se dopravit městskou hromadnou dopravou," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24