Policie apeluje na řidiče: "Přizpůsobte jízdu povaze a stavu vozovky!"

24.11.2020 11:02     24.11.2020 15:30

Od rána zasahovali hasiči, policie i záchranka u několika dopravních nehod. Příčinou většiny z nich je mlha a kluzká vozovka. Dbejte proto zvýšené opatrnosti.

mlha a kluzká vozovka7

Opakovaně policisté nabádají motoristy, aby v nepříznivých povětrnostních podmínkách jezdili opatrně a rychlost vozidla přizpůsobili mokrým či namrzlým vozovkám. Právě v tomto ročním období, kdy začínají mlhy, je horší viditelnost a silnice jsou kluzké, zaznamenávají policisté zvýšený počet dopravních nehod. Hlavní příčinou je nepřizpůsobení rychlosti vozidla stavu a povaze vozovky.

Dnešního dne vyjížděli policisté hned k několika dopravním nehodám, kde hlavní roli sehrála právě nepřiměřená rychlost. Hned ráno došlo na severním Plzeňsku ke čtyřem dopravním nehodám. U obce Štipoklasy havarovala dvě vozidla, jejichž řidiči dostali na namrzlé vozovce smyk a sjeli do příkopu. Nehody se obešly naštěstí bez zranění. K další nehodě došlo u obce Chudeč. 21letá řidička nezvládla v levotočivé zatáčce řízení svého vozidla značky Škoda Octavia, vjela do protisměru a havarovala. I v tomto případě se nehoda obešla bez zranění. Policisté vyřešili dopravní nehody na místě v příkazním řízení. Při další dopravní nehodě došlo ke zranění 35letého řidiče vozidla značky Renault Megan. Ten vyjel mimo komunikaci, kdy se vozidlo následně převrátilo na střechu.

Informace o dopravních nehodách, které policie od rána řeší, naleznete zde.

"S ohledem na zhoršující se klimatické podmínky a zvýšený počet dopravních nehod upozorňujeme všechny řidiče, aby při svých cestách dbali zvýšené opatrnosti a přizpůsobili jízdu povaze a stavu vozovky. Zároveň také svým jízdním schopnostem. Mlhy, snížená viditelnost, vlhké a namrzajici vozovky, to vše muže ridice překvapit a skončit dopravni nehodou," uvedla mluvčí policie Michaela Raindlová.

Foto: HZSPK
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24