Policie je v pohotovosti, dohlíží na zdárný průběh voleb

09.10.2021 5:27

Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky jsou v plném proudu. Kvůli volbám je v regionu v pohotovosti také policie. Jak vypadala situace po prvním volebním dni?

volby přeštice foto Milan Janoch 2
volby přeštice foto Milan Janoch 2volby přeštice foto MIlan Janochvolby přeštice foto milan janoch 3volby přeštice foto Milan Janoch 1VOLBY 2022 FOTO Milan JAnoch ilustrační

Policisté po celou dobu konání voleb dohlíží ve zvýšené míře na dodržování veřejného pořádku, bezpečnost na území regionu, dodržování pravidel apod. "I nadále dohlížíme zejména na to, aby nebyl narušen průběh voleb," upřesnila policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Během prvního dne voleb nezaznamenali policisté velké problémy. "Do současné doby jsme v souvislosti s volbami zaznamenali ve dvou případech porušení protiepidemických opatření. Jednalo se o nepoužití ochrany dýchacích cest. V jednom případě se tak stalo ze strany člena volební komise, který byl vyřešen ze strany policistů v příkazním řízení. Ve druhém případě se jednalo o voliče, jehož jednání policisté řeší v režimu přestupku, který bude následně oznámen příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání," uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová.

Volby pokračují také v sobotu, volební místnosti budou otevřené od 8:00 do 14:00 hodin.

foto: Milan Janoch


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24