Policie je v pohotovosti kvůli Chodským slavnostem! Pozor na uzavírky

10.08.2018 8:01

Policie v Domažlicích je opět po roce v pohotovosti kvůli tradičním Chodským slavnostem. Návštěvníci by si měli dát pozor na uzavírky, omezení, ale také třeba na kapsáře.

foto-qap-cz (37)

Chodské slavnosti každý rok nalákají do Domažlic tisíce návštěvníků ze širokého okolí i z Německa. Policie tak opět spouští mimořádné opatření.

"Po celou dobu konání slavností bude posílena služba pořádkové a dopravní policie. Zapojeni budou také policisté cizinecké policie či psovodi se služebními psy. Téměř tradicí se stala výpomoc policistů z bavorské policie. Policejní hlídky budou nepřetržitě střežit nejvíce frekventovaná místa, jako je například náměstí Míru, Chodské náměstí, sokoliště a vlakové nádraží. Dopravní policisté budou po dobu konání Chodských slavností provádět zvýšený dohled na silniční provoz, a to jak v denní, tak i noční době," přibližuje mluvčí policie Dagmar Brožová.

Řidiči by měli v průběhu celých slavností počítat s řadou dopravních omezení a uzavírek. "Žádáme všechny řidiče, aby respektovali přechodná dopravní značení, dbali pokynů policistů při regulaci dopravy, parkovali na záchytných parkovištích. Nesprávné zaparkování bude vždy pokutováno, auto může být odtaženo. Potrestáni budou i výtržníci a jedinci, kteří pod vlivem alkoholu naruší veřejný pořádek. Pro ty jsou zajištěna místa na protialkoholní záchytné stanici v Plzni," doplňuje policejní mluvčí.

Chodské slavnosti z důvodu velkého počtu návštěvníků lákají také zloděje a kapsáře. Policie tak předem nábádá k velké opatrnosti a obezřetnosti. Týká se to zaparkovaných aut, ve kterých by lidé rozhodně neměli nic nechávat. V případě jakýchkoliv problémů se mohou lidé obráti na policii v Hruškově ulici 152, nebo telefonicky na číslo 974 331 651, nebo na bezplatnou tísňovou linku 158.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24