QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie je v pohotovosti kvůli fotbalu. Obávaní Baníkovci už jsou v Plzni - FOTKY

26.05.2019 9:46     26.05.2019 12:50

Pod dohledem policie bude kvůli zápasu fotbalistů Viktorky s Baníkem po celý den nejen okolí Doosan Areny, ale i příjezdové cesty do Plzně. V akci jsou také policisté ze severu Moravy.

5
7645

Fotbalisté Viktorky Plzeň dnes hostí v posledním utkání této ligové sezony ostravský Baník. Policie je proto v pohotovosti. Krajské policejní ředitelství připravilo speciální bezpečnostní opatření.

"Zejména v okolí fotbalového stadionu budou na dodržování veřejného pořádku a bezpečnosti dohlížet policisté pořádkové služby, cizinecké policie, policisté z oddělení služební kynologie se služebními psy, pražští kolegové z jízdní policie se služebními koňmi, zapojeni budou také členové antikonfliktního týmu a kolegové z dalších složek policie. Připraveni budou samozřejmě policisté pořádkové jednotky našeho krajského ředitelství i kolegové z pořádkové jednotky krajského ředitelství Moravskoslezského kraje. Na bezpečnost a plynulost silničního provozu bude standardně dohlížet dopravní policie,“ uvádí policejní mluvčí Dagmar Jiroušková

Policie obsadila nejen okolí fotbalového stadionu, ale i přilehlé části města a všechny příjezdové cesty do Plzně. Dohlíží mimo jiné i na správné parkování. 

Obávaní fanoušci Baníku dorazili do Plzně dnes po poledni, většina jich přicestovala vlakem. 

"Na Denisově nábřeží nebude možné parkovat a parkovací dům Na Rychtářce v blízkosti fotbalového stadionu bude zřejmě rychle zaplněný, proto návštěvníkům utkání doporučujeme zaparkovat vozidla v okrajových částech Plzně a k fotbalovému stadionu se dopravit za pomoci městské hromadné dopravy,“ dodává mluvčí.

Utkání Viktorky s Baníkem začne dnes v 15 hodin.

FOTO: Policie ČR
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24