QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie nasadila při kontrolách speciální dalekohled! Telefon u řidiče odhalí na kilometr

24.05.2019 12:07

Na silnicích v kraji proběhla další dopravně bezpečnostní akce. Nasazená byla i speciální technika v podobě monokulárního dalekohledu. Telefonujícího řidiče odhalí až na vzdálenost kilometru.

dalekohled

Policie spustila na silnicích v kraji další dopravně bezpečnostní akci. Tentokrát se hlídky zaměřily hlavně na to, jestli řidiči během řízení nepoužívají mobily nebo tablety. Do akce policie nasadila i speciální techniku.

"Policisté dohlíželi na dodržování zákazu držení záznamových a hovorových zařízení za jízdy v ruce, také na řidiče nákladních vozidel, zda za jízdy nedrží v ruce tablety, což je jejich častý nešvar. Právě k tomu policisté během akce používali monokulární dalekohled. Díky tomuto speciálnímu přístroji policista vidí a současně dokumentuje, zda řidič za jízdy telefonuje či je připoutaný bezpečnostním pásem, a to až na vzdálenost jednoho kilometru," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

V trénu byli také policisté na Domažlicku. "Během akce zkontrolovali 84 vozidel a zjistili 8 přestupků. Všechny přestupky vyřešili na místě v příkazním řízení v úhrnné částce 1 400 korun. Ze sledovaných přestupků se ve třech případech jednalo o nepoužití bezpečnostních pásů, jeden řidič nepředložil doklad o pojištění odpovědnosti a jeden řidič užil k jízdě vozidlo, které mělo nevyhovující technický stav. Nebyl zjištěn žádný řidič pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných a psychotropních látek. Policisté upozorňují všechny účastníky silničního provozu, že obdobná akce se bude v blízké době opakovat," dodává policejní mluvčí.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24