QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Policie odhalila na hranicích plný náklaďák nelegálních migrantů - FOTKY

04.08.2022 15:57

Nelegální migranty odhalili policisté z cizinecké policie při výkonu společné hlídky s německými kolegy. Řidič kamionu převážel v nákladovém prostoru 27 cizinců.

náklaďák migrantů_PČR (1)
náklaďák migrantů_PČR (1)náklaďák migrantů_PČR (3)náklaďák migrantů_PČR (2)náklaďák migrantů_PČR (4)

“Policisté z odboru cizinecké policie plzeňského krajského ředitelství společně s německými kolegy prováděli ze včerejška na dnešek kontroly na bývalém dálničním hraničním přechodu Rozvadov.  Zaměřili se při tom na nelegální tranzitní migraci a odhalování skrytých osob ve vozidlech,” popsala policejní akci Dagmar Jiroušková, mluvčí policie.

Policisté během kontroly odhalili ukryté migranty. “V rámci kontrol zastavili a kontrolovali kolem 23:30 hod. nákladní vozidlo s cizími registračními značkami, které řídil 53letý cizinec. Hlídka provedla pobytovou kontrolu posádky vozidla a následně i kontrolu nákladního auta. Při tom policisté zjistili, že se v nákladovém prostoru nachází 27 osob bez oprávnění k pobytu. V souvislosti s tím byly osoby zajištěny a eskortovány k dalším úkonům,” uvedla mluvčí policie.

Řidiče nyní čeká trestní řízení. “Řidiče nákladního vozidla policisté zadrželi a následně zahájili tachovští kriminalisté s ohledem na zjištěné skutečnosti úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Případem se nadále zabývají kolegové z odboru obecné kriminality plzeňského krajského ředitelství,” dodala Dagmar Jiroušková.

foto PČR

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24