QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policie pátrá po mladé dívce z výchovného zařízení

06.08.2018 21:19

Mladou ženu, ročník narození 2001, hledají policisté. Dotyčná dívka se ztratila 22. července při převozu do výchovného zařízení. Policie žádá o pomoc svědky.

Pátrání po Lence Grlačkové vyhlásili policisté 3. srpna. Sedmnáctiletá dívka má trvalé bydliště v obci Volary v okrese Prachatice.

Dívka je hubené postavy vysoké cca 160 až 165 cm, má zelené oči a středně dlouhé hnědé vlasy. Je zdánlivého stáří 17 až 18 let. Markantem u dívky je tetování na zápěstí levé ruky a v okolí pravého oka.  

"Jmenovaná byla na základě soudního rozhodnutí svěřena do ústavní výchovy. Dne 22. července 2018 se vracela do výchovného zařízení, kdy při převozu v Plzni dívka z vozidla náhle vystoupila a do současné doby se nevrátila zpět do školského výchovného zařízení," uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová. Na sobě měla naposledy oblečené maskáčové triko a maskáčové kalhoty a na nohou měla obuté vysoké šněrovací boty tzv. Kanady v černé barvě.

"Policisté žádají všechny občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o pobytu, výskytu nebo pohybu dívky, aby neprodleně podali zprávu na nejbližší služebnu Policie České republiky nebo na tísňovou linku 158," žádá Veronika Hokrová.

FOTO: Policie ČR

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24